Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Άσχημα τα νέα για όσους δεν έχουν καινούρια αυτοκίνητα

Αρκετά περισσότερα θα πληρώσουν από το 2021 για τα τέλη κυκλοφορίας, οι κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων, καθώς όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας οι αλλαγές που προγραμματίζονται θα έχουν στόχο την ανανέωση του παλαιού στόλου των οχημάτων και σύμφωνα με τις οδηγίες-εντολές της ΕΕ.

Η ΕΕ προωθεί μία σειρά μέτρων από το 2020, με πρώτη επιβάρυνση τα τέλη κυκλοφορίας, ώστε να δημιουργήσει έντονα οικονομικά κίνητρα έτσι ώστε οι κάτοχοί των πιο ρυπογόνων οχημάτων να πειστούν να τα «ξεφορτωθούν».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών για τα Τέλη στο “Έθνος”:

«Το σύστημα των Τελών Κυκλοφορίας χρήζει βελτιώσεων. Πρέπει να ενσωματωθούν οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά µε τους εκπομπές ρύπων, ενώ πρέπει να γίνει και δικαιότερο για τους κατόχους αυτοκινήτων, λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια.

Κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανομής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και του στόχου ανανέωσης του παλαιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορεί στη χώρα µας.

Επιδιώκουμε οι αποφάσεις µας να είναι αποτέλεσμα σωστής αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και ορθής εκτίμησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών.

Ως εκ τούτου, όταν είμαστε έτοιμοι θα προχωρήσουμε στις αποφάσεις µας».

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789