Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019

Γιατί η Αλεξάνδρεια ήταν εκτός δικτύου πόλεων Μεγάλου Αλεξάνδρου και τι έκανε ο Γκυρίνης.

 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρινης, βρέθηκε μαζί με τους άλλους δημάρχους της Ημαθίας στην συνάντηση που έγινε για το δίκτυο πόλεων του Μ. Αλεξάνδρου.

Η πόλη μας ήταν εκτός πλάνων για το εγχείρημα που ετοιμάζεται και ο λόγος είναι απλός. Τα Γιαννιτσά είναι λόγω Πέλλας. Η Νάουσα λόγω Μίεζας. Η Βέροια λόγω Βεργίνας. Η Αλεξάνδρεια δεν είχε κάτι να επιδείξει ώστε να θεωρηθεί ότι είναι μέρος απ'όπου πέρασε ο Μέγας στρατηλάτης.

Εκεί λοιπόν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας έκανε μια κίνηση ματ λέγοντας στους παριστάμενους ότι η Αλεξάνδρεια είναι η μοναδική πόλη σε ολόκληρη την Ελλάδα που φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και δεν γίνεται να είναι εκτός δικτύου.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να συμφωνήσουν όλοι ότι η Αλεξάνδρεια θα πρέπει να αποτελέσει επίτιμο μέλος και πως θα πρέπει να γίνουν και τα απαραίτητα έργα που θα παραπέμπουν σε εκείνη την εποχή.

Στην συνάντηση που έγινε στο σπίτι του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή του Εθνάρχη παρώντες ήταν ο υπουργός μεταφορών Αχιλλέας Καραμανλής, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας καθώς και οι δημαρχοι των πόλεων της κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789