Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Σταμάτησαν οι... φυσιολογικοί τοκετοί στο νοσοκομείο Έδεσσας - Μόνο δύο ασθενοφόρα για Βέροια, Αλεξάνδρεια, Νάουσα

«Θα πέσουν κι άλλα… ταβάνια στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας», σημειώνει σε επιστολή της στον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπ. Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ -περιγράφοντας άθλιες συνθήκες λειτουργίας σε πολλά νοσοκομεία της περιοχής.

Ένα χρόνο στη λίστα αναμονής για χειρουργεία στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ακόμη ότι «στα Γιαννιτσά υπάρχει καινούργιος αξονικός αλλά δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού και σημειώνεται αργοπορία στην αδειοδότηση από τον Δημόκριτο».

Η επιστολή λέει ακόμη ότι τμήματα ζωτικής σημασίας νοσοκομείων είναι κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού (Νάουσα, Γουμένισσα, Γιαννιτσά).

Η κατάσταση είναι η ίδια και χειρότερη στα νοσοκομεία Σερρών, Έδεσσας, Γουμένισας, Νάουσας, Βέροιας με κλειστές κλινικές.

Εκτός των άλλων υπάρχουν μόνο δυο ασθενοφόρα για Βέροια, Αλεξάνδρεια και Νάουσα. Εξαιτίας έλλειψης πληρώματος ασθενοφόρων οι ασθενείς με εξιτήριο που χρήζουν μεταφοράς με ασθενοφόρο παραμένουν στο νοσοκομείο ως και μια… εβδομάδα, με κίνδυνο νοσοκομειακών λοιμώξεων, αύξηση των νοσηλειών και δέσμευση κρεβατιού.

Στην Έδεσσα η μαιευτική κλινική παραμένει κλειστή: «Τοκετοί δεν γίνονται. Οι πολίτες αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιώτες μαιευτήρες».

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789