Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2019

Ρώτησα τον δήμαρχο, αν θα ξανακατέβει..και μου' πε εξυπακούεται, ο κόσμος περιμένει. Επίκαιρος, σαν άλλος Πασχάλης Τερζής

Τίναφτορε; Τίναφτορε; Μωρέ μία χαρά τα έλεγε ο Βιερίνια, αλλά ποιος τον άκουγε, πριν δύο χρόνια. Τι άλλο μπορεί να ακούσουμε σε αυτή τη χώρα. Βγαίνει ο Βαρβιτσιώτης, που είναι υπουργός στη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και λέει ότι η χώρα μας, είναι πανέτοιμη  σε περίπτωση που έχουμε  άτακτο brexit, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Τι λες ρε μεγάλε; Ξ ετοιμασία σας είναι ίδια με αυτήν που είχατε και για τη χώρα μας ή είμαι λίγο καλύτερη; Που προσπαθούμε εδώ και μία δεκαετία να γλιτώσουμε από τις φάπες, που δεν ξέρουμε από που μας έρχονται; Και εννοείται πως τώρα είμαστε ακόμα στην αρχή. Κάτσε να περάσει κανένα εξάμηνο και τότε να δεις και τα γλέντια της Νέας Δημοκρατίας. Το τι διορισμός και τι ρουσφέτι έχει να πέσει, δεν θα περιγράφεται.

 

 

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να χαϊδέψω τα αυτιά των προηγούμενων, για να κάνω τα χατήρια τους. Απλά επισημαίνω σε κάποιους από μας, ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Τουλάχιστον ο Τσίπρας, το είχε πιάσει το νόημα, ότι η φτώχεια που επικρατούσε, χτυπούσε κόκκινα. Και θα σας το πω με ένα παράδειγμα. Είναι να πάρουν ένα εκατομμύριο οικογένειες το επίδομα παιδιού. Και λέει ο Μητσοτάκης, πότε δίνετε αυτό το επίδομα; Τέλος του μήνα; Θα το πάρετε κανονικά. Ο άλλος ο πονηρός όμως, τι έλεγε; Πότε είναι το επίδομα, τέλος του μήνα; Πότε ανοίγουν τα σχολεία; Τότε θα τους δώσετε το επίδομα!!! Τέτοια κόλπα έκανε και ξαφνιάζονται μερικοί, γιατί μετά από τόσο πόλεμο, συνεχίζει να έχει ποσοστά κοντά στο 25%. Και εννοείται ότι αφού η Ελλάδα είναι η χώρα της λήθης, μετά από λίγα χρόνια, ο μίμος του Παπανδρέου θα ξαναείναι πρωθυπουργός.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ 
Είχαμε και την ανάθεση των καθηκόντων από τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης για τον Γκυρίνη.  Και όπως σας είχα πει από την αρχή, ο Επίκαιρος αυτό που γουστάρει περισσότερο από όλα, είναι να κολλάει παρατσούκλια στα δημόσια πρόσωπα. Έτσι και τώρα. Μητσοτάκης ο Γκυρίνης και υπουργοί οι αντιδήμαρχοι του και τα νομικά πρόσωπα. Και όπως ο Μητσοτάκης, μέσα στο γραφείο του αυτοί που κάνουν κουμάντο, προέρχονται όλοι από το χώρο της αριστεράς, έτσι και αυτός, αποφάσισε το σχήμα του να είναι ευέλικτο και απλωμένο. Θα μου πεις τώρα το άπλωμα του Γκυρίνη φτάνει μέχρι τον Δελιόπουλο και άντε το Σταυρή, που ψιλοαριστερίζει. Τι σόι άπλωμα είναι αυτό. Τι να κανουμε ρε μάγκες αφού αυτές ήταν οι οδηγίες;

ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
Και το λέω αυτό, γιατί ακούω έξω μερικούς που χαίρονται και λένε ότι ο δικηγόρος, ότι γούσταρε το πέρασε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Άμα καθίσουμε όμως και δούμε τα πράγματα αναλυτικά, άλλα είναι τα συμπεράσματα, τα οποία θα βγάλουμε. Καταρχήν, δεν γινόταν να μην είναι στο υπουργικό συμβούλιο ο Κούγκας. Εδώ ρε, ο άνθρωπος πήγε στο εκλογικό κέντρο να πανηγυρίσει με το σώβρακο, είναι δυνατόν να έμενε στην απέξω; Χρειαζόταν δηλαδή να βάλει βύσμα τον Πανταζόπουλο, για να αναλάβει πόστο; Για τους άλλους δύο, προς το παρόν δεν θέλω να πω τίποτα. Ο Βενιόπουλος, μάλλον θα τον πλάκωσε στη ρητορεία το δήμαρχο, του μάτωσε τον εγκέφαλο και κατάφερε με αυτό τον τρόπο να αποσπάσει το ναι. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Όσο για το φίλο μου τον Αποστόλη τον Ρεσινιώτη, μία περιέργεια έχω μόνο. Βεζύρογλου, ΟΠΑΚΟΜ και καμιά χίλια στρέμματα χωράφια, σε 24 ώρες δεν βγαίνουν με τίποτα. Έχω δηλαδή μεγάλη περιέργεια, να δω ποιος θα κρύβεται πίσω από τον ΟΠΑΚΟΜ.

ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΕΤΡΑΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ.
Και επειδή ο δικηγόρος δεν είναι κανένα κορόιδο, αφήνει να αιωρείται στον αέρα της πόλης, ότι έκανε το παιχνίδι του. Για αυτούς όμως που λένε διάφορα ότι θα πουλήσει το συνδυασμό του και θα κάνει κόμμα με τον δήμαρχο, να ξέρουν πως ο Αργύρης, ήρθε στην πολιτική για να μείνει. Στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν, θα κατέβει κανονικά με αυτούς που θα τον ακολουθήσουν. Και αυτή τη φορά το παιχνίδι θα το παίξει εντελώς διαφορετικά. Μπορεί να είναι Αρειανός, αλλά επειδή το τόπι το γνωρίζει καλά, θα συμπεριφερθεί όπως ο Σαββίδης. Και ο Μαρινάκης έχει εδώ και μία εικοσαετία που παίρνει τα πρωταθλήματα, αλλά ο Ρώσος κατάφερε με τον τρόπο του και μπήκε σφήνα. Το ίδιο ακριβώς θα κάνει και ο δικηγόρος στις επόμενες εκλογές. Και επειδή έχει γαϊδουρινή υπομονή, θυμηθείτε αυτό που σας λέω. Ο στόχος του δεν είναι μόνο οι επόμενες, αλλά και οι μεθεπόμενες εκλογές. Μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει. Καλό λόγο έχει, γνωριμίες θα αποκτήσει ακόμη περισσότερες, τα κόλπα θα τα μάθει πιο καλά, θα έχει όλα τα φόντα για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Και αφήστε τους άλλους να νομίζουν πως το όνειρό του δικηγόρου, φτάνει μόνο μέχρι, το να ασκεί το επάγγελμά του.

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ
Και φυσικά αυτό που γουστάρει περισσότερο από όλα ο Επίκαιρος, είναι όλο αυτό το νταβαντούρι που γίνεται μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος της ηδονής. Να βλέπεις ανθρώπους που μέχρι χθες φιλιόταν στο στόμα, τώρα να μαχαιρώνονται και να λένε λόγια του πεζοδρομίου. Και όχι μόνο αυτοί που ανέλαβαν θέσεις, με όσους έμειναν απέξω. Αλλά και αυτοί που είναι μέσα στο σχήμα. Άντε τώρα αυτοί οι άνθρωποι να συνεργαστούν μεταξύ τους. Στο ξαφνικό, θυμήθηκαν όλοι, ποιοι είναι πτυχιούχοι και ποιοι έχουν γνώσεις, για να αναλαμβάνουν θέσεις. Δεν γ*"'@&τε ρε μάγκες λέω εγώ, όλοι μαζί; Όλοι μας γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ξέρουμε τι ρόλο βαράει ο καθένας. Τι ακριβώς θέλετε να πείτε; Και για αυτούς που περιμένουν από τον Επίκαιρο να τα βγάλει όλα στη φόρα, έχω να πω, ας απευθυνθούν στους φίλους τους για να τους βοηθήσουν, όπως έκαναν αυτοί μέχρι τώρα, για αυτούς. Ο Επίκαιρος είναι για να καταγράφει και όχι να λύνει τα δικά σας προβλήματα, για να έχετε θέσεις.
 
ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΗΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ
Και επειδή ο Επίκαιρος είναι με τον κόσμο, σας το λέω από τώρα και γράψτε το. Όπως τότε στα ξεκινήματα, που σας είπα πως είμαι με τον Γκυρινη, γιατί είναι ειλικρινής. Γιατί τον ρώτησα, θα είσαι υποψήφιος μετά από τέσσερα χρόνια; Και μου λέει, κανονικά και με το νόμο. Έτσι και τώρα. Μία Σεπτεμβρίου ανέλαβε τα καθήκοντά του και την επόμενη μέρα, είπε πως το 2023, θα είναι κανονικά και πάλι υποψήφιος, για δήμαρχος της πόλης. Και να σας αμολύσω και την άλλη τη ρουκέτα, για να μην χοροπηδάτε. Αν ο Γκυρίνης ξανακατέβει για δήμαρχος, ο Δελιόπουλος θα είναι μαζί του και όχι αντίπαλος. Πιστεύω πως ηρεμήσατε λίγο. Δέκα χιλιάδες ψήφους πήρε ο συνδυασμός του Γκυρίνη και βγήκε δήμαρχος.  Τρεις χιλιαδες εχει ο Δελιόπουλος κι άλλες δύο ο δήμαρχος. Δεν θα μπορέσουν να βρουν άλλα δέκα άτομα, για να πάρουν άλλες 5.000 ψήφους; Ψάξτε λοιπόν να βρείτε από τώρα, ποιος θα στηθεί απέναντι, για να παιχτεί το παιχνίδι. Εγώ λέω τι θα κάνει, δεν τον βαφτίζω από τώρα δήμαρχο.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
Και για όσους θα τρέξουν αμέσως να πουν την εξυπνάδα τους, ότι δεν πρόκειται να γίνουν έτσι τα πράγματα, έχω και για αυτούς απάντηση. Γιατί τοπικά, νομαρχιακά, πανελλαδικά και παγκόσμια, το παιχνίδι παίζεται με τους ίδιους όρους. Και αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική, το ξέρουν πολύ καλά. Θα σας το πω ξανά με παράδειγμα, για να το καταλάβετε. Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που έγιναν οι βουλευτικές εκλογές. Και από τότε έρχεται ο Μπαρτζώκας, καμιά δεκαριά φορές στην πόλη μας. Τι έχουν ακούσει τα αυτιά του, ρε παιδιά; Ό,τι μπορεί να έχει ο καθένας μέσα στο μυαλό του το λέει στον βουλευτή, μόλις τον βρίσκει μπροστά του. Πόσο υπομονή μπορεί να έχει ο άνθρωπος; Σας είπε ρε κανένας, ότι επειδή έχει μούσια, είναι ο Χριστός και ξανακατέβηκε στη γη για να λύσει όλα σας τα προβλήματα; Τέλος πάντων, δεν το τραβάω παραπάνω. Καταλήγω σε αυτό που θέλω να σας πω. Δείτε τη φωτογραφία από την τελευταία του επίσκεψη. Την έκανε στο μουγκό και χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανένας. Αυτά που ήταν να πει, τα είπε με λίγους και καλούς. Και επειδή και αυτός είναι καινούργιος και μπαίνει σιγά-σιγά στο κόλπο, έχει αρχίσει να ξεχωρίζει ποια είναι τα σοβαρά. Και εννοείται πως όσο περνάει ο χρόνος, θα ασχολείται μόνο με αυτά.
 
 
 
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.
Κι αφού την πιο πάνω φωτογραφία μας την χάρισε ο Σίμος, να κλείσω με ένα ωραίο που έγινε με αυτόν. Κάνει λογοπαίγνιο, όταν ο Γκυρίνης ανέθεσε τις αντιδημαρχίες και λέει, βγήκε λευκός καπνός, όπως γίνεται με τον πάπα κάθε φορά στο Βατικανό. Και βλέπει κάποιος αφηρημένος την φωτογραφία που έχει στο ρεπορτάζ και τι λέει; Τι έγινε ρε π@#€η μου; Σόμπα έβαλαν μέσα στο δημαρχείο!!! Και μετά εσείς μου λέτε αν θα ξαναβάλει ο Γκυρίνης για δήμαρχος..

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789