Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021

Συζητήσεις για δημιουργία εργοστασίου παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στην Αλεξάνδρεια.

Σε σημερινό του άρθρο το Πρώτο Θέμα αναφαίρεται στην εξέλιξη της παραγωγής της φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, που ουσιαστικά έμεινε στα πρώτα της βήματα.

Όπως αναφέρει το άρθρο η ζήτηση φαρμακευτικής κάνναβης είναι τόσο μεγάλη που η Γερμανία αναγκάζεται να εισάγει από τον Καναδά πάνω από έξι τόνους φαρμακευτικό ξηρό ανθό προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της.

Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή η μοναδική επένδυση που εξελίσσεται είναι αυτή της Tikun Olam, στα Εξαμίλια Κορινθίας, ισραηλινής ιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πέρα από την ανάσα που προσφέρει η  επένδυση στην τοπική κοινωνία αφού δημιουργεί 130 θέσεις εργασίας, όπως και σε άλλους τομείς, όπως αυτόν της εστίασης και της διαμονής, λόγω της παρουσίας διαφόρων ειδικοτήτων ώστε να μπορεί να γίνει η παραγωγή, γύρω στα 2 δις είναι η εισφορά στα ταμεία του κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ένα παρόμοιο έργο με αυτό της Κορίνθου βρίσκεται υπό συζήτηση στον ευρύτερο δημο Αλεξάνδρειας, με επενδυτές από Ευρωπαϊκή χώρα, με τις πρώτες συναντήσεις να έχουν ολοκληρωθεί.

Στους δύσκολους εργασιακά καιρούς που διανύουμε, μια επένδυση τέτοιου βεληνεκούς θα ήταν ευχής έργο να βρει την απαραίτητη ανταπόκριση στον δήμο μας και να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, θέσεις εργασίας με παράλληλα έσοδα για επαγγελματίες της πόλης.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789