Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019

Ο υπερκοριός προσπαθει να καταλαβει αν αλλαξε κατι

Θέλω να μου πείτε την αλήθεια. Ποιος από σας δεν περιμένει κάθε Σάββατο βράδυ τον υπερκοριό για να μάθει τι γίνεται; Και μην πείτε ότι είμαι υπερβολικός. Μπορεί βέβαια να υποστηρίξει κάποιος ότι δεν είναι και τόσα πολλά αυτά που γίνονται. Δεν θα διαφωνήσω. Η Αλεξάνδρεια όμως όπως και να το κάνουμε είναι μία μικρή έκδοση της Νέας Υόρκης. Είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Δεν πρόκειται να αφήσει παραπονούμενο κανέναν. Εδώ μπορείς να βρεις ότι πιο παράξενο κυκλοφορεί. Οι πιο αγαπημένοι, είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί. Οι γείτονες, δεν γουστάρουν ο ένας τον άλλο. Αυτός που θα κάνει ένα βήμα παραπέρα, σίγουρα για τους άλλους, κρύβει κάποια π****α. Και πάει λέγοντας.

Και για να σας πω την αμαρτία μου, δεν είναι και τόσο απαραίτητο να υπάρχει κοριός για να μπορέσει να μάθει κάποιος αυτά που γίνονται σε αυτήν εδώ την πόλη. Που πρέπει να είναι η μοναδική, μετά τις εκλογές, που επί δύο μήνες τα σενάρια που ακούστηκαν για το ποιος θα αναλάμβανε αντιδήμαρχος, δεν περιγράφονται. Και η τελική σύνθεση της κυβέρνησής του Γκυρινη, δικαίωσε τον υπερκοριό, για αυτό που είχε πει την επόμενη μέρα των εκλογών. Ότι έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι πάνω του και τον πιέζουν η σύνθεση να είναι νεοδημοκρατική. Για αυτό μου φαίνεται πως στην αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλαν την ημέρα του ορισμού ο Δελιόπουλος έχει ξινισμένα μούτρα. Κοίταξε μία δεξιά αριστερά και είδε ότι ο μόνος που προέρχεται από άλλο χώρο είναι αυτός. Όλοι οι υπόλοιποι φωσφόριζαν μέσα στο γαλάζιο.

 

Θα μου πεις τώρα ο υπερκοριός πρέπει να στηθεί μετά τον ορισμό. Εκεί είναι το μεγάλο πανηγύρι. Από ζητωκραυγές που ακούγονται από την μία πλευρά, μέχρι ακατάληπτα βρισίδια από την άλλη. Και όλοι λένε πως ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Πανταζόπουλος, αφού κατάφερε να πάρει τρεις θέσεις στην διοίκηση. Και για όσους λένε ότι ο Γκυρινης έφαγε τον ψηλό, για να κάνει το χατίρι του δικηγόρου,βάζοντας τον Ρεσινιώτη στη θέση του, να ξέρουν πως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Το έργο με τον Παντόπουλο είχε αρκετά επεισόδια, μέχρι να γίνει αυτό που έγινε. Να ξέρετε όμως ένα πράγμα. Πως στις λέξεις-κλειδιά του υπερκοριού που πιάνουν διάφορα κατά καιρούς είναι και λόγια απλών πολιτών και από αυτά που ακούω ξέρετε τι έχω καταλάβει εγώ; Όποιοι και να έμπαιναν στη διοίκηση, τελικά όλο και κάτι θα είχαμε εμείς να τους προσάψουμε. Ο ένας μας ξυνίζει και ο άλλος μας βρωμάει. Να περιμένουμε να δούμε πώς θα συμπεριφερθούν, ούτε κουβέντα.

 

Πάντως η κάμερα του υπερκοριού που είναι στημένη στο sir and madame, από την κίνηση που πιάνει, αυτό που καταλαβαίνει, είναι πως εκεί στο δήμο δεν έχει αλλάξει τίποτα. Θυμάστε εκείνα τα βιβλία που είχαμε παλιά, που καθόταν ένας σκελετωμένος και από κάτω έγραφε, "τον τσίμπησε μύγα τσε-τσε"; Κάπως έτσι λειτουργεί και ο δήμος. Σαν τον σκελετωμένο. Και για να μη λέτε ότι είμαι υπερβολικός, κάντε την ερώτηση στον εαυτό σας και απαντήστε μόνοι σας. Κατάλαβε κανείς, ότι από 1η Σεπτέμβρη άλλαξε η διοίκηση;

 

 

Κι ενώ όλοι λένε όπως είπα και πιο πριν, πόσο κερδισμένος είναι ο δικηγόρος. Ξυπνάτε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Και ο μεγαλύτερος κερδισμένος είναι ο δήμαρχος. Ο οποίος έχει βάλει πλώρη για το 2023. Όλοι αυτοί, οι πολιτικοί που ασχολούνται με τη διοίκηση, καλώς ή κακώς έχουν μία μεγαλομανία. Μέχρι τώρα, ο δήμαρχος έλεγε θέλω να βγω άλλη μία τετραετία και τώρα θέλει να συμπληρώσει 12 χρόνια. Και όταν έρθει εκείνη η στιγμή, θα ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις του. Την επόμενη φορά όμως, τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Το κριτήριο του κόσμου θα είναι εντελώς άλλο.
Απολαύστε τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού στο sir and madame. Έχει για σας τα πάντα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μέρα που φεύγει δεν ξανάρχεται για αυτό κάντε την όσο πιο απολαυστική μπορείτε..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789