Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ. Χωρίς να το θέλει ο δήμαρχος έκανε μια αποκάλυψη

Αυτά είναι που μου αρέσουν εμένα. Ποια ορκωμοσία μου λέτε τώρα εσείς. Πάει ο άλλος παρκάρει το φορτηγό του μπροστά στο σπίτι του αλλουνού και επειδή του έκαναν παρατήρηση, βγάζει το όπλο και τους σκοτώνει. Μάνα και γιο. Και πάει μόνος του στην αστυνομία και λέει, το και το. Τον μαγκώνουν και τον πηγαίνουν στον εισαγγελέα. Και τι λέει αυτός; Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να απολογηθεί!! Τι μας λες ρε εισαγγελέα, με την Τζένη την ωραία, για μας τους πιο παλιούς; Μέχρι τη Δευτέρα τι θα γίνει; Θα γυρίσουν οι άλλοι πίσω από τους νεκρούς; Ο θύτης μου φαίνεται, το νόμο τον ξέρει καλύτερα από τον εισαγγελέα. Θα πάω σου λέει 4-5 χρονάκια μέσα στη φυλακή, να ξεκουραστώ κιόλας και επανέρχομαι.

ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ

Κι εννοείται που σας έχω και άλλα πολιτισμένα πράγματα. Πιστεύω να τα διαβάσατε το πρωί στον ανεπίκαιρο. 15χρονος αφγανός μαχαίρωσε ομοεθνή του στο hot spot της Μόριας, στη Μυτιλήνη. Πείτε μου τώρα εσείς, με τον τρόπο που μεγαλώνουν τα δικά μας τα παιδιά, αν πάει κανενός το μυαλό, σε τέτοιο πράγμα. Ενας 15χρονος, για οποιονδήποτε λόγο ακόμη και σοβαρός να είναι, να πάρει ένα μαχαίρι και να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου άλλου ανθρώπου. Και ο λόγος που το αναφέρω είναι ένας και μοναδικός. Μήπως ξέρετε πού αλλού έχει hotspot; Και το χειρότερο που ίσως να μη γνωρίζετε πολλοί, είναι ότι μαχαιρώματα έχουμε και εδώ και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Το έργο όμως έχει δοθεί εντολή και παίζεται αλλιώς. Το κουκουλώνει η ΜΚΟ στο γρήγορο και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το θέμα βέβαια είναι πότε θα βαρεθούν αυτοί να μαχαιρώνονται μεταξύ τους και θα βγουν και παραέξω για να κάνουν πράξη την εξάσκησή τους.

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ

Πάμε και στην ορκωμοσία, που ξέρω ότι όλοι μία αγωνία την έχετε για να μάθετε νέα από το τι έγινε το πρωί. Καταρχήν να ξεκινήσω με κάτι εξωδιοικητικό. Έχω μία πληροφόρηση οτι ο φίλος μου ο Λαλιώτης, παρά τον άνισο αγώνα που έκανε εναντίον των σκουπιδιών και δεν κατάφερε τελικά να εκλεγεί, θα είναι μέσα στο καινούργιο σχήμα. Θα είναι από ότι μαθαίνω υπεύθυνος για τα σκουπίδια, σαν εξωδιοικητικός. Ο Επίκαιρος θεωρεί πως αν ο δήμαρχος προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, θα αποκαταστήσει μία αδικία που έγινε από τους ψηφοφόρους. Και επειδή είμαι μαθημένος να μη μασάω τα λόγια μου θα πω και αυτό. Αποκατάσταση της αδικίας και από κάποιους συνυποψηφίους του Λαλιώτη, θα έχουμε. Που τον έστησαν στη γωνία και τον πυροβόλησαν. Ήρθε λοιπόν η ώρα για την δικαίωση του Λαλιώτη.

ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΕΣΟΥΜΕ

Πάμε τώρα και στην ορκωμοσία. Καλά ρε τι λέω εγώ, ότι αυτοί είναι 40 άτομα και εμείς είμαστε 40.000; Δεν χωρούσαν εκεί πάνω στην πίστα, όπως μαζεύτηκαν για να ορκιστούν. Πάνω από 100 είναι στο σύνολο, αυτοί που μας διοικούν. Αλλάζουν έτσι τα πράγματα. Πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να τους αποδείξουμε ότι πρέπει να δείξουν όσο μεγαλύτερο γίνεται ενδιαφέρον. Στα λόγια, για το γενικό καλό το έχουμε δει και το έχουμε ακούσει πολλές φορές. Στην πράξη δεν το συναντήσαμε ποτέ. Και η μεγαλύτερη η προσπάθεια η δικιά μας, ξέρετε ποια είναι; Όπως ήταν σήμερα γεμάτη η αίθουσα από κόσμο που παρακολουθούσε την ορκωμοσία, το ίδιο ακριβώς να συμβαίνει και σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Δεν γίνεται κάθε φορά στο δημοτικό συμβούλιο να παραβρίσκονται μόνο οι διοικούντες και 4-5 άτομα. Έτσι θα φάμε άλλη μία τετραετία, σαν και τις προηγούμενες.

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ

Και επειδή σε πολλές πόλεις σήμερα της Ελλάδας γινόταν ορκωμοσία, νομίζω πώς αναλογικά μία χαρά τα πήγαμε. Γιατί είδα πως εκεί στην περιφέρεια της Πελοποννήσου που πήγαν για ορκομωσία, προσπάθησε ένας σύμβουλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μιλήσει και άρχισαν η άλλοι από κάτω να τον γιουχάρουν. Και προσπαθούσε αυτός να πει τα δικά του, τα οποία είχε γραμμένα σε ένα χαρτί και εμφανίστηκαν δύο μπρατσαράδες και του τραβούσαν τα χέρια για να μην πει αυτά που ήθελε. Για αυτό λέω, πως αναλογικά εδώ σε μας όλα κύλησαν μία χαρά. Και η ορκωμοσία έγινε και οι υπογραφές έπεσαν και αυτοί που ήθελαν να μιλήσουν, είπαν αυτά που ήθελαν. 

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ

Για το μυστήριο που υπάρχει για κάποιους, για τον πολιτικό όρκο που έδωσε ο Ιακωβίδης με τον άλλο σύντροφο του, που έχει εκλεγεί δεν μπορώ να πω τίποτα, γιατί δεν το ξέρω το θέμα. Ξέρω μόνο πως αυτοί του ΚΚΕ, είναι κολλημένοι εδώ και 100 χρόνια στα ίδια πράγματα. Το να μην πιστεύω στο Θεό και να μην ορκίζομαι σε αυτόν, επειδή το είπε κάποιος, ο οποίος είναι αρχή για σας, πριν δεν ξέρω και εγώ πόσα χρόνια, με αυτά που λες μετά στο λόγο σου, δεν συμβαδίζουν. Μιλάς για κρίση, για φτωχούς, για συστήματα που καταπιέζουν τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα. Μόνο που αγαπητέ μου Ηλία, αυτούς που λες, ανήκουν στην λαϊκή ελληνική οικογένεια. Και αυτή έχει μεγαλώσει με το τρίπτυχο, πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια. 

ΟΙ ΦΙΡΜΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Και αυτό που είχα γράψει προεκλογικά κάποια στιγμή, επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο σήμερα. Δεν είναι τυχαίο που ο Βεσυρόπουλος έφτασε σε σημείο να είναι σήμερα υπουργός οικονομίας στη χώρα μας. Πριν μπουν μέσα στην αίθουσα ο δήμαρχος με τους υπόλοιπους, αυτός είχε έρθει. Ενώ οι άλλοι δύο βουλευτές του νομού μας, έκαναν την εμφάνισή τους μετά την έναρξη της ορκωμοσίας. Ειδικά ο Τσαβδαρίδης, παραλίγο να μην προλάβει τίποτα. Είναι αυτό που έλεγα και την άλλη φορά, πως οι φίρμες εμφανίζονται τελευταίες στην πίστα. Κάπως έτσι φαίνεται θα το σκέφτεται και ο Λάζαρος και κάνει ότι κάνει. Καλό το θεαθήναι, αλλά την θέση του υπουργού, την έχει άλλος.

ΟΙ ΥΠΟΨΉΦΙΟΙ ΤΟ 2023

Και μέσα από την ορκωμοσία μάθαμε και κάποια πράγματα για το τι μπορεί να συμβεί, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον αυτής της πόλης. Αμέσως αμέσως, μας είπε ο δήμαρχος πως έχει εξασφαλισμένα 17 εκατομμύρια ευρώ! Και εκεί που τα έβλεπε όλα ρόδινα και έλεγε θέλω βοήθεια και συνεργασία με όλους, κάποιον έβλεπε μάλλον απέναντί του και στο ξαφνικό, το γύριζε το παραμύθι και έλεγε, εγώ με τους συνεργάτες μου θα τα κάνω όλα τέλεια. Τους ξεχνούσε τους υπόλοιπους. Άμα συμπράξουν ποτέ ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ τότε μπορεί να συμπράξει και ο Γκυρίνης με το Ναλμπάντη λέω εγώ. Και μας ξεφούρνισε και το άλλο ο δήμαρχος. Από το 2021 έρχονται και τα καινούργια πακέτα του ΕΣΠΑ. Όταν τα έγραφε αυτά ο Επίκαιρος, κάποιοι γελούσαν. Κι αν δεν σας κόπηκε ακόμα και τώρα το γέλιο, πάρτε και ένα τελευταίο για να με θυμάστε. Τα πακέτα τελειώνουν το 2027. Παίξτε το στοίχημα από τώρα. Θα είναι λέτε ο Γκυρίνης το 2023 υποψήφιος δήμαρχος;

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789