Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024

Έγινε αυτό που έτρεμαν πολλοί βουλευτές. Θα ψηφίσουν ονομαστικά για τον γάμο των ομοφυλόφυλων ζευγαριών.

|| || ||

Τα κόμματα «Νίκη» και «Σπαρτιάτες» «στριμώχνουν» την κυβέρνηση με την πρότασή τους η ψηφοφορία για τον γάμο αλλά και την τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ+ στη Βουλή, να γίνει ονομαστικά, ώστε να μην υπάρξουν βουλευτές, οι οποίοι θα «κρυφτούν» πίσω από την ανωνυμία στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, Νίκη και Σπαρτιάτες έκαναν τις σχετικές ενέργειες και ετοίμασαν το κείμενο της ονομαστικής χωρίς τις υπογραφές όμως των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης.

Κάπως έτσι το χαρτί με το αίτημα της ονομαστικής που θα κατατεθεί την Τετάρτη κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια περιλαμβάνει 21 συνολικά υπογραφές, τους 10 βουλευτές της Νίκης, τος 10 των Σπαρτιατών και εκείνη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου.

Το κείμενο ζητά τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου με την πρώτη υπογραφή να είναι αυτή του κ. Νατσιού και δεύτερη του κ. Στίγκα.

Eξαιτίας του συγκεκριμένου ψηφίσματος, έχει ξεσπάσει εσωτερικός «πόλεμος» στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και γενικότερα στη Βουλή.

Ειδικότερα, αρκετοί είναι εκείνοι που δεν έχουν διστάσει να πουν δημόσια την άποψη τους, καταδικάζοντας το νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.

Μάλιστα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, 15 βουλευτές έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα καταψηφίσουν.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789