Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Πιο αυστηρά στο εξής τα μέτρα για μετανάστες. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά και φωνάζει

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο θεμα με τους μετανάστες

Οι διατάξεις για το ποιος θεωρείται «ευάλωτος» και συνεπώς χρήζει ειδικής προστασίας αλλάζουν. Επί ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και οι παράνομοι μετανάστες, λόγω των κινδύνων που αντιμετώπιζαν στο ταξίδι προς την Ευρώπη, χαρακτηρίζονταν «ευάλωτοι». Με αποτέλεσμα όλοι να μένουν στην Ελλάδα. Τώρα πλέον, όλοι οι παράνομα εισελθόντες στην Ελλάδα μετανάστες θα κρατούνται και θα ξεκινάει αμέσως η διαδικασία επιστροφής. Όπως δήλωσε άλλωστε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε στηθεί και ολόκληρο κύκλωμα με γιατρούς, που χαρακτήριζαν ευάλωτους τους μετανάστες ώστε να δικαιούνται προστασίας.

Άμεσος στόχος της κυβέρνησης, είναι η αποσυμφόρηση των νησιών. Η διαδικασία δεν είναι εύκολη, λόγω των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η απόφαση της κυβέρνησης, όμως, προβλέπει την ισοκατανομή των προσφύγων στις διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας και ο υφυπουργός Άμυνας κ. Στεφανής έχει αναλάβει το έργο του συντονισμού των υπηρεσιών, ώστε να βρεθούν οι καταλληλότερες λύσεις. Στρατόπεδα που έχουν περιέλθει σε αχρησία θα χρησιμοποιηθούν ώστε να στεγαστούν οι πρόσφυγες. Παράλληλα θα δημιουργηθούν κλειστές δομές για τους παράνομους μετανάστες, έως ότου ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και θα μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία του επαναπατρισμού τους.

 

Ταυτόχρονα απλοποιούνται και οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου, ώστε να γίνεται γρήγορα σαφές ποιοι δικαιούνται προστασίας και ποιοι όχι. Τις τελευταίες ημέρες, λόγω των εξελίξεων στη Συρία, οι ροές προς τα ελληνικά νησιά σημειώνουν μια μικρή κάμψη. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η πολιτική Ερντογάν τώρα που κέρδισε την παρτίδα στη Μέση Ανατολή και θεωρεί ότι έχει το πάνω χέρι.

Πηγή: iefimerida.gr 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789