Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Δύσκολη νύχτα στην Αλβανία, αγωνία στα συντρίμμια μετά τον σεισμό

Δραματικές ώρες στην Αλβανία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια.

Χιλιάδες άνθρωποι θα περάσουν τη νύχτα στην ύπαιθρο, αφού πολλά σπίτια στο Δυρράχιο και στα περίχωρα των Τιράνων έχουν υποστεί ζημιές, με την περιοχή Θουμάνι να έχει δεχτεί πολύ ισχυρό πλήγμα και μαζί με το Δυρράχιο να μετρούν τους περισσότερους νεκρούς.

Την ίδια ώρα παραμένει ο φόβος για χιλιάδες άλλους, αφού υπάρχει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα, με τον ισχυρότερο να εκτιμάται ότι ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Ο τραγικός απολογισμός δυστυχώς ανεβαίνει όσο περνούν οι ώρες, ενώ άγνωστος είναι ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό υπάρχουν τουλάχιστον 21 νεκροί και 600 τραυματίες, ενώ ανασύρθηκαν ζωντανοί 43 άνθρωποι.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, που αργά το απόγευμα μετέβη στο Δυρράχιο με τον Ν. Δένδια, ανέφερε πως η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για όσους έμειναν άστεγοι.

Στη γειτονική χώρα με εντολή Μητσοτάκη μετέβη εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την επίσκεψή του στα Σκόπια.

«Αισθανόμαστε καλά γιατί δεν είμαστε μόνοι. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων για όλους τους φίλους και είμαι ειλικρινά πολύ ευγνώμων στον Έλληνα πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών.

Μου τηλεφώνησαν αμέσως και ήθελαν απλά να μάθουν τι να κάνουν και πού να βοηθήσουν.

Αυτό είναι απίστευτο και τους ευχαριστώ πολύ, και ευχαριστώ τον ελληνικό λαό» δήλωσε ο κ. Ράμα από το Δυρράχιο όπου επιχειρούν οι μονάδες της ΕΜΑΚ.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789