Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Γιατί αξίζει κάποιος να έχει ιδιωτική ασφάλεια υγείας σήμερα. Άρθρο του Γρηγόρη Κουζιώρτη Ασφαλιστικού Πράκτορα Ζωής

 

Μία σειρά από άρθρα ξεκινάνε από σήμερα και κάθε Δευτέρα με τον Γρηγόρη Κουζιώρτη ασφαλιστικό πράκτορα ζωής ενα θέμα που είναι πολύ επίκαιρο και θα απασχολήσει τα επόμενα χρόνια το σύνολο της κοινωνίας.

Από τις αρχές της δεκαετίας το 80΄ μέχρι πρόσφατα η ιδιωτική ασφάλιση είχε παραδοσιακά στο θέμα της υγείας έναν συμπληρωματικό ρόλο στην κοινωνική ασφάλιση. Η ευημερία του κράτους και η ικανότητα του να καλύπτει τα νοσοκομειακά και ιατροφαρμακευτικά έξοδα των φορολογουμένων του-εφόσον αυτοί ήταν τυπικοί  στις εισφορές τους-δημιουργούσε μία αντίληψη ότι η ιδιωτική ασφάλιση ήταν ένα αγαθό πολυτελείας. Και ήταν ! Ο κόσμος, έχοντας εξασφαλίσει το θέμα της υγείας του δεν ενδιαφερόταν για ένα ιδιωτικό συμβόλαιο. Ήταν πλεονασμός και ας υπήρχαν λεφτά.

Τα χρόνια πέρασαν όμως, η κρίση χτύπησε δυνατά την χώρα μας η πολυτέλεια εξελίχθηκε σε ανάγκη . Το δημόσιο άρχισε να χάνει από την δυναμική του και μαζί του άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της κακής διαχείρισης που είχε γίνει τα περασμένα χρόνια . Οι αναμονές στα δημόσια νοσοκομεία μεγάλωσαν, οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και φάρμακα έγιναν πολύ πιο συχνές και η κατάσταση σε κάθε νοσοκομείο να θυμίζει  συνθήκες …….τριτοκοσμικής χώρας.

Και τότε ήταν που ο κόσμος άρχισε να ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις . Λύσεις που θα του εγγυώνται μία αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας . Ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης άρχισε να γίνεται καθοριστικός και οι Ασφαλιστικές εταιρείες αντιλαμβανόμενες την τάση άρχισαν να δημιουργούν προιόντα περισσότερο οικονομικά και προσιτά στις ανάγκες του κόσμου.

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ;

Για να αποκτήσει ένα ακόμη έξοδο στον ήδη επιβαρυμένο και ασφυκτικά πιεσμένο ετήσιο προυπολογισμό του;

OXI 

  1. Πρώτα απ όλα τα ιδιωτικά συμβόλαια υγείας εξασφαλίζουν στους δικαιούχους τους αξιοπρεπή νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μακριά από την γραφειοκρατία και αναμονή του δημοσίου συστήματος υγείας ( αν το επιλέξει ο ασφαλισμένος )

  2. Η ασφαλιστική εταιρεία σου εγγυάται ότι θα σου καλύψει κάθε έξοδο της νοσηλείας σου σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτήρια της χώρας μέχρι το συμφωνηθέν ανώτατο όριο ευθύνης (  κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει διαφορετικό ανώτατο όριο).

  3. Επειδή ζούμε στην ποικιλόμορφη Ελλάδα , αν είσαι σε δυσπρόσιτη  περιοχή- σε ένα νησί π.χ. διακοπές ή μόνιμος κάτοικος- ένα συμβόλαιο υγείας μπορεί να σου εξασφαλίσει επείγουσα αερομεταφορά σε περίπτωση που την χρειασθείς .

  4. Η δεύτερη ιατρική γνωμάτευση ή η επιλογή να νοσηλευτούμε σε νοσοκομείο και ιατρό της επιλογής μας είναι δικαίωμα όλων . Γι αυτό οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες σου καλύπτουν τα έξοδα να νοσηλευτείς σε κλινικές του εξωτερικού (Αμερική, και Ευρώπη).

  5. Επίσης, επειδή τα χρήματα που δίνουμε στον κρατικό  ασφαλιστικό μας φορέα είναι πάρα πολλά, εάν θέλεις μπορείς να κανείς χρήση και του ταμείου σου για να μειώσεις τα ασφάλιστρα του συμβολαίου σου , πάντα όμως σε συζήτηση με τον ασφαλιστή σου.  

Τέλος οι εποχές που το δημόσιο μπορούσε να σου εγγυηθεί κάθε κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας έχουν  περάσει ανεπιστρεπτί. Ακόμα και αν είσαι απόλυτα τυπικός με τις εισφορές σου. Απλά σκέψου πόσες φορές ο γιατρός δεν ήτανε διαθέσιμος , το ραντεβού  σου για επείγουσες εξετάσεις είχε λίστα μερικούς μήνες ή το μηχάνημα για τις εξετάσεις σου ήταν εκτός λειτουργίας.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ , ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΥΓΙΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ 

Γι αυτό ή παραμένεις στο ‘’ παραδοσιακό μοντέλο’’ και περιμένεις από το κράτος να τα καλύψει όλα ή προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα του σήμερα. Και δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή.

Για πληρέστερη ενημέρωση βάσει του δικού σας προφίλ είμαι στην διάθεσή σας για ένα ραντεβού στο γραφείο μας ή στον δικό  σας χώρο.

 

Κουζιώρτης Γρηγόριος 

Ασφαλιστικός Πράκτορας Ζωής

Πελοποννήσου 27- Αλεξάνδρεια  

Τηλ   : 2333028144- κιν: 6977-436754

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789