Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Αντιδήμαρχος. Έρχεται γκάλοπ για τις πρώτες εκατό μέρες της διοίκησης Γκυρίνη, που το ΄28 θα είναι πάλι υποψήφιος.

|| || ||

Ξέρετε τι σκέφτομαι; Δεν κάνουν κανονικά, μόλις περνάνε οι πρώτοι τρεις μήνες, σε μια κυβέρνηση που κέρδισε τις εκλογες, γκάλοπ για να δούνε τι λέει ο κόσμος για το τι κατάφεραν, αν είναι ευχαριστημένοι κι άλλα τέτοια κουλά; Σκέφτομαι να κάνω ένα παρόμοιο, για μας εδώ στο Γιδά. Τι λένε οι δημότες, για τις πρώτες εκατό μέρες της διοίκησης Γκυρίνη.

ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ 

Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος. Πώς τα πήγαν, αν βλέπει ο κόσμος αλλαγή, αν είναι ευχαριστημένοι. Και να μπουν κι άλλες ερωτήσεις. Να κρίνονται τα πρόσωπα που έχουν ξεκινήσει. Πώς τα πάνε. Κάνουν έργο; Το κατέχουν το αντικείμενο; Να μπουν μέσα και οι πρόεδροι. Που μισοεμφανίζονται στα δημοτικά συμβούλια. Να μπει και η αντιπολίτευση. Αν παράγει έργο, γιατί κι αυτή για κάποιο λόγο εκλέχθηκε.

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. 

Να μπει κι ο κόσμος. Γιατί δεν γίνεται τόσα χρόνια σε μια πόλη δεκαπέντε χιλιάδων ανθρώπων, για να μην πω σε ένα δήμο σαράντα χιλιάδων, να μην τύχει να βρεθούν σε ένα δημοτικό συμβούλιο, εκατό άτομα. Ακόμα και ζωντανό που παίζει εκείνη την ώρα, άμα μπεις, θα δεις ότι το παρακολουθούν τρία άτομα. Και είμαι σίγουρος, ότι τους πήρε ο ύπνος και φαίνονται ότι είναι τρεις. 

ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΤΡΑ.

Ρε τι το σκέφτομαι; Θα το κάνω. Αυτό κι αν δεν είναι θέμα. Και στο τέλος των ερωτήσεων, να υπάρχει κι ένα κομμάτι που θα λέει, ότι μπορεί ο καθένας να συμπληρώσει κάτι, που δεν μπήκε στο ερωτηματολόγιο. Θα δούμε έτσι και την γνώμη αυτών που ψήφισαν, για τους ανθρώπους που μας διοικούν. Κι όταν λέμε διοίκηση, δεν εννοούμε τον Γκυρίνη και τους αντιδημάρχους. Όχι. Διοίκηση, είναι όλοι όσοι έχουν εκλεγεί. Από τον τελευταίο σύμβουλο, μέχρι και τον πρόεδρο του πιο μικρού χωριού του δήμου. 

ΟΣΟΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟ ΚΑΡΜΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΡΠΑ.

Ο Αντιδήμαρχος, να θυμάστε είναι πολύ πιο μπροστά. Εξάλλου το έχουν καταλάβει κάποιοι πολύ καλά, τον προηγούμενο καιρό. Που έβγαιναν στα καφενεία κι έλεγαν ότι το ΣτΕ θα δεχθεί τους απόκληρους, γιατί είναι το κάρμα να συμβεί, για να γ@μ#σουν έλεγαν τον Αντιδήμαρχο. Και τους έλεγαν κάποιοι. Προσέχτε μην δικαιωθεί ο Αντιδήμαρχος με αυτά που λέει και μετά αντί για κάρμα, χρειαστεί να σας κάνουν κάρπα. Τίποτα αυτοί. Ανένδοτοι. Λες κι έβαζα εγώ για δήμαρχος.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015.

Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Το 2028 ο Γκυρίνης θα είναι ξανά υποψήφιος, σας το λέω από τώρα. Όπως σας είπα όταν έγιναν οι εκλογές το 2015, ότι θα είναι το 2019 και την επόμενη μέρα των εκλογών, σας είχα πει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024 και δεν με πιστεύατε. Γραμμένα είναι αυτά όλα. Είπαμε, μιλάμε με γραπτά, όχι στα καφενεία. Όποιος θέλει τα ψάχνει και τα βρίσκει. Έτσι και τώρα, σας λέω ότι ο Γκυρίνης το 2028 θα είναι υποψήφιος.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΖ ΤΟΥ ΓΚΥΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ.

Και θα σας πω και το χειρότερο, για όλους εσάς που αρχίσατε να τρώτε τα νύχια σας. Αν μέχρι τώρα, σας έλεγα ότι στην εκκίνηση του αγώνα για τον δήμο, ο Γκυρίνης ήταν στην μέση της διαδρομής από το ξεκίνημα και οι άλλοι ήταν ακόμη στην αρχή και περίμεναν το πιστόλι για να τρέξουν, το  2028 τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Στα εκατό μέτρα, ο Γκυρίνης θα είναι στα ενενήντα και θα πηγαίνει σιγά σιγά για να κόψει το νήμα. Και οι άλλοι θα προσπαθούν να τρέξουν για το θαύμα.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΑΛΙ.

Όπως και να το πάρετε στο ίδιο συμπέρασμα με μένα θα καταλήξετε. Κατά αρχήν, απέναντι θα μείνουν αυτοί που μοιάζουν στο έργο, Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών, εκείνον που ξετρυπώνει πισω από τα βράχια και λέει my pleasure. Για το δαχτυλίδι. Έτσι κι αυτοί. Θα λένε το δημαρχειοοοοοο. Και δημαρχείο δεν θα βλέπουν. Οπότε τι μας μένει; Σας είπα κι άλλη φορά. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, μόνο αν εμφανιστούν άσχετοι με το αντικείμενο και πουν, ήρθαμε και μεις να παίξουμε και να δούμε πως θα τα πάμε.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ.

Και λέω άσχετοι, γιατί μόνο έτσι θα προσπαθήσουν να παίξουν κι όχι να διχάσουν, να μαλώσουν, να σπείρουν μίσος. Ήρεμα κι ωραία. Μας θέλει ο κόσμος; Καλώς. Δεν μας θέλει; Τι είχαμε τι χάσαμε. Δεν θα υπάρχουν όμως εκείνοι,  που εμφανίζονται πάντα όλα αυτά τα χρόνια και προσπαθούν να το παίξουν, ότι αυτοί εκλέγουν δημάρχους. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο καλό που έκανε ο Γκυρίνης στον Γιδά. Μέχρι τώρα, αυτό το παρεάκι μετά από κάθε εκλογές, έβγαινε κι έλεγε, εμείς τον βγάλαμε τον τάδε δήμαρχο. Κι ας ήταν απέναντι του. Κι ας τον πολεμούσαν.

ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑΝ 

Τώρα με τον Γκυρίνη, την πάτησαν. Πήγαν απέναντι φανερά κι εκτέθηκαν. Πήραν τον δρόμο που δεν έχει γυρισμό. Το είχαν σίγουρο, ότι δεν μπορούσε να βγει και τρίτη θητεία. Κι αντί να κρατήσουν μια πισινή, έβγαλαν γλώσσα μέχρι το πάτωμα και είπαν λόγια που δεν παίρνονται πίσω. Ότι έγραψε, δεν ξεγράφει. Πού να ξέρουν οι φουκαραδες, τι τους περίμενε. Ότι θα μπέρδευε η άλλη τα κουμπιά.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΡΥΘΜΟ.

Και για να μην το ξεχάσω. Για αυτούς που θέλουν να παραμείνουν στο προσκήνιο και να ακούγεται το όνομα τους, να ξέρουν πως υπάρχει κι άλλος τρόπος για να το πετύχουν. Δεν χρειάζεται να μας θυμίζουν, ότι κάποτε είχαν πει αυτοί για το αεροδρόμιο στο Παλαιοχώρι, ότι θα γίνει εμπορικό, κάτι βέβαια που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Θα μπορούσαν πολύ απλά να τιμήσουν την μνήμη ενός δικού τους ανθρώπου που χάθηκε πρόσφατα και να πιάσουν το χέρι της οικογένειας του, όπως το έκαναν αυτοί που πραγματικά νοιάζονται κι όχι αυτοί που εξυπηρετήθηκαν και μετά το ξέχασαν.

ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΓΚΥΡΙΝΗ.

Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω. Και περιγράφω το έργο, όπως το βλέπει κάποιος με καθαρό μάτι. Από το μόνο που κινδυνεύει ο Γκυρίνης, είναι από τον κακό του εαυτό. Κι όταν λέω κακό εαυτό, δεν εννοώ μόνο τον ίδιο. Γιατί γύρω του έχει μια ομάδα ανθρώπων, που με τις κινήσεις τους, αυτά που λένε κι αυτά που κάνουν, μπορεί να τον κάψουν. Υπάρχουν ας πούμε αυτοί, που ποτέ δεν βλέπουν με καλό μάτι κάποιον κι ας είναι στον ίδιο χώρο κι ας πολέμησαν για τον ίδιο σκοπό. Και προσπαθούν να τους διαβάλουν, διαδίδοντας διάφορα.

ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ.

Ήδη ο Αντιδήμαρχος, έχει συλλάβει μια τέτοια περίπτωση. Από κάτι τέτοιους κινδυνεύει ο Γκυρίνης, απλά δεν ξέρω αν το γνωρίζει πώς κινούνται και περιμένει την κατάλληλη στιγμή, για να τους βγάλει στην σέντρα. Αυτοί κανονικά θα έπρεπε να είναι με τους my pleasure, αλλά είναι τυχεροί. Είναι αυτό που λένε, έχουν άστρο. Βρέθηκαν στην σωστή πλευρά κι ας μην το άξιζαν. Έκαναν και τις συμμαχίες που χρειαζόταν κι έδεσαν τον γάιδαρο τους.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

Να μια καλή περίπτωση, για το γκάλοπ που λέγαμε στην αρχή. Να μας πει ο κόσμος την γνώμη του, για τέτοια άτομα. Που κατηγορούν άλλους, που παράγουν έργο και μάλιστα καθημερινά, αλλά η πουτανα η κακία δεν σε αφήνει να πεις καλή κουβέντα. Να μάθουμε την γνώμη του κόσμου, για το αν θα τους ξαναψηφίσουν, στην περίπτωση που γνωρίζουν τα ονόματά τους. Μιλάμε για μεγάλο ενδιαφέρον. Κι ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει, να δούμε αυτούς τους έξυπνους πώς θα κινηθούν, μόλις βγουν στη φόρα τα άπλυτα τους.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣτΕ. 

Αυτά... Θυμήθηκα την περίπτωση που κάποιος από αυτούς τους μαζί, τότε που έγραφα ότι ορίστηκε δικάσιμος στο ΣτΕ και χτυπιοταν κι έλεγε, ότι ανήκω στο παραδικαστικό για να μαθαίνω κάτι πριν από αυτούς. Μάλλον κάποιοι θα νόμιζαν ότι το ΣτΕ, είναι καμιά παιδική χαρά. Να πάμε να κάνουμε τραμπάλα. Τώρα με τα κόμματα που έμειναν εκτός ευρωβουλευτικών εκλογών, θα το κατάλαβαν. 

ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΒΓΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Από τους 14 που έμειναν εκτός, οι 11 δεν πρόλαβαν να πατήσουν το κουμπί. Ακριβώς αυτό που έλεγε ο νόμος Βορίδη. Ο ίδιος νόμος που άφησε εκτός και τους δικούς μας. Φαντάζεστε να είχαν δικαιωθεί και να έκαναν όλοι αυτοί που βάζουν τώρα για την ευρωβουλή, ένσταση με βάση την απόφαση; Θα μας περίμενε η ΕΕ καμιά δεκαριά χρόνια για να βγάλουμε άκρη. Καταλαβαίνετε, πόσο απλά ήταν τα πράγματα. Αλλά πώς να το δεις, όταν υποψήφιος είναι ο Γκυρίνης και συ νομίζεις ότι είναι ο Αντιδήμαρχος.

ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ.

Πάντως, αν αυτοί με τις μπέρτες που δικάζουν στα σοβαρά δικαστήρια, είχαν λίγο χιούμορ, θα έπρεπε κανονικά ένα κόμμα να το δεχθούν. Το κόμμα των Φτωχών Ελλήνων. Τους απέρριψαν, γιατί λέει δεν πλήρωσαν το παράβολο των είκοσι χιλιάδων. Μα καλά ρε. Αφού οι άνθρωποι σας το λένε από την αρχή. Είμαστε φτωχοί. Πού να τα βρουν τα είκοσι χιλιάρικα, για να σας τα δώσουν. Και στην τελική, τόσα λεφτά παίρνεται για μισθό. Τσοντάρετε εσείς τα είκοσι κι αφήστε τους να μπουν στις εκλογές. Τέλος για σήμερα. Να θυμάστε ένα πραγμα. Ο Γκυρίνης δεν θα είναι υποψήφιος το 2028, μόνο αν τον κλειδώσει η Κική μέσα στο σπίτι και δεν τον αφήνει να βγει. Εύχομαι Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο.

Ο Αντιδήμαρχος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789