Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Δέκα από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες στον κόσμο!!!

|| || ||

Σαξονία, Γερμανία

Ένα πραγματικά μοναδικό θέαμα, η πανέμορφη γέφυρα Μπαστέι χτίστηκε ανάμεσα στα όρη Έλβα πάνω από τον ομώνυμο ποταμό στο Εθνικό Πάρκο Σαξονίας Ελβετίας στη Γερμανία. Στα 194 μέτρα πάνω από τον Έλβα ποταμό, η επιβλητική γέφυρα προσφέρει συναρπαστική θέα στην κοιλάδα και προσκαλεί τους τολμηρούς που θα αποφασίσουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της. Μια ξύλινη γέφυρα κατασκευάστηκε το 1824 για να συνδέσει τους βράχους που στέκονταν στη θέση της γέφυρας Μπαστέι, η οποία χτίστηκε το 1851 και αποτελεί κύριο τουριστικό αξιοθέατο εδώ και πάνω από 200 χρόνια!

Γέφυρα Σιαοτσικόνγκ, Κίνα

Η Σιαοτσικόνγκ, αρχαία γέφυρα που το όνομά της σημαίνει "γέφυρα με επτά μικρές αψίδες", χτίστηκε το 1835 ανάμεσα στην πόλη Κιανάν και στην αυτόνομη περιοχή Γκουανξί Τσουάνγκ. Με μήκος 40 και ύψος 5,5 μέτρα, η γέφυρα είναι ένα έργο μοναδικής δεξιοτεχνίας. Η όμορφη, γραφική περιοχή, με τα ωραία τοπία, τους καταρράκτες, τις κοιλάδες και τα δάση, χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2007.

Οδογέφυρα Μπάλκομπ, Αγγλία

Αυτή η κομψή σιδηροδρομική γέφυρα του 19ου αιώνα χτίστηκε αρχικά το 1838 για να περάσει η σιδηροδρομική γραμμή Λονδίνου-Μπράιτον πάνω από τον ποταμό Ουζ. Η γνωστή στους ντόπιους ως οδογέφυρα Μπάλκομπ έχει μήκος 450 μέτρα και περιλαμβάνει 37 χαρακτηριστικές ημικυκλικές αψίδες και πάνω από 11 εκατομμύρια τούβλα. Το δομικό αυτό θαύμα εξυπηρετεί ακόμα 100 τρένα περίπου την ημέρα.

Γέφυρα Βάσκο ντα Γκάμα, Πορτογαλία

Με μήκος μεγαλύτερο από 16 χιλιόμετρα πάνω από τον ποταμό Τάγο, είναι μία από τις μακρύτερες γέφυρες στην Ευρώπη και συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα της Πορτογαλίας. Η γέφυρα, η οποία άνοιξε για το κοινό το 1998, κατασκευάστηκε από περίπου 3.300 άτομα, που εργάζονταν ταυτόχρονα, και για την ολοκλήρωσή της χρειάστηκαν 18 μήνες. Πήρε το όνομά της από τον Πορτογάλο εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα.

Κρεμαστή Γέφυρα του Λανγκάουι, Μαλαισία

Στην κορυφή του Γκουνούνγκ Ματ Τσινκάνγκ, στο αρχιπέλαγος Λανγκάουι, αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα είναι μια κυρτή κρεμαστή πεζογέφυρα 125 μέτρων. Βρίσκεται στα 660 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και η θέα που προσφέρει στο νησί είναι συγκλονιστική. Το κυρτό σχήμα της γέφυρας επιτρέπει στον επισκέπτη να απολαύσει την καλύτερη εμπειρία θέασης καθώς τη διασχίζει.

Κάου Βανγκ (Χρυσή Γέφυρα), Λόφοι Μπα Να, Βιετνάμ

Το τουριστικό αξιοθέατο βρίσκεται μέσα στους δασώδεις λόφους του κεντρικού Βιετνάμ. Δύο χέρια από τσιμέντο που αναδύονται από τα δέντρα μοιάζουν να συγκρατούν τη γέφυρα μήκους 150 μέτρων. Σχεδιασμένη από τον Βου Βιέτ Ανχ, η γέφυρα διασχίζει το δάσος στην ορεινή περιοχή που αναπτύχθηκε αρχικά ως σταθμός σε αυτόν τον λόφο από Γάλλους αποίκους το 1919.

Ζαντζιάιε, Γυάλινη Γέφυρα, Κίνα

Η υπερυψωμένη γέφυρα μήκους 430 μέτρων και ύψους 300 μέτρων είναι κατασκευασμένη πάνω από ένα φαράγγι και συνδέει δύο ορεινούς βράχους στην επαρχία Χουνάν. Από το 2016 που τέθηκε σε λειτουργία είναι η μεγαλύτερη και ψηλότερη γέφυρα με γυάλινο δάπεδο στον κόσμο.

Γέφυρα του Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Η επιβλητική γέφυρα πάνω από το Ιστ Ρίβερ της Νέας Υόρκης συνδέει τις συνοικίες του Μπρούκλιν και του Μανχάταν. Είναι μία από τις παλαιότερες κρεμαστές γέφυρες στη χώρα, η οποία κατασκευάστηκε από το 1869 έως το 1883, και είναι το πρώτο γνωστό οικοδόμημα στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν ατσάλινα συρματόσχοινα. Έχει κηρυχθεί Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο από την Εθνική Υπηρεσία Πάρκων των ΗΠΑ και εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 150.000 οχήματα και πεζούς.

Αλυσιδωτή Γέφυρα Σέτσενι, Ουγγαρία

Η γέφυρα με τους δίδυμους πύργους, η οποία ονομάστηκε έτσι προς τιμήν ενός Ούγγρου μεταρρυθμιστή του 19ου αιώνα με το όνομα Ιστβάν Σέτσενι, εκτείνεται πάνω από τον ποταμό Δούναβη στη Βουδαπέστη. Η αλυσιδωτή γέφυρα, η οποία εγκαινιάστηκε το 1849, έγινε η πρώτη μόνιμη σύνδεση ανάμεσα στη Βούδα και την Πέστη. Η γέφυρα ανατινάχθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την υποχώρησή τους το 1945, αλλά ξαναχτίστηκε και άνοιξε και πάλι για το κοινό το 1949.

Γέφυρα Χονγκ Κονγκ-Ζουχάι-Μακάο, Δέλτα του ποταμού Περλ, Κίνα

Με μήκος 55 χιλιόμετρα, το μεγαλύτερο έργο του κόσμου που διασχίζει θάλασσα συνδέει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο με την ηπειρωτική πόλη Ζουχάι. Η γέφυρα, που παραδόθηκε στο κοινό το 2018, χρειάστηκε εννέα χρόνια για να ολοκληρωθεί και κόστισε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789