Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024

Θες να γίνεις δήμαρχος και το πρώτο που κάνεις, είναι να γεμίζεις με σκουπίδια ολόκληρο τον δήμο.

|| || ||

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, τηρείται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με τους παραβάτες να τιμωρούνται με την επιβολή προστίμων για την αυθαίρετη ρύπανση της πόλης ή του δήμου γενικότερα.

Όλα αυτά φυσικά επαφίονται στην αντίληψη του κάθε υποψηφίου που λαμβάνει μέρος σε μια εκλογική αναμέτρηση και τις ιδέες που κουβαλά για τον τρόπο διοίκησης που επιθυμεί να ασκήσει.

Όπως και να έχει κι επειδή ο λαός λέει το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, όλοι οι υποψήφιοι φροντίζουν να είναι προσεκτικοί σε ότι αφορά θέματα όπως αυτό της προεκλογικής ρύπανσης.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλους, αφού ανάμεσα μας υπάρχουν κι αυτοί που προφανώς γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, για να μην πούμε καμιά πιο βαριά έκφραση, τους συμπολίτες τους και φροντίζουν με την συμπεριφορά τους να προκαλούν, δείχνοντας πως πολύ λίγο τους ενδιαφέρει τα σκουπίδια που προκαλούν.

Προφανώς θα νομίζουν ότι οι υπάλληλοι του δήμου είναι δικοί τους υπάλληλοι και είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα σκουπίδια που ρίχνουν.

Όπως και να έχει ένα πρώτο δείγμα σκέψης του τρόπου διοίκησης που σκέφτονται κάποιοι, την έχουμε πάρει.

Προφανώς δεν έχουν υπολογίσει ότι ο κόσμος έχει αντίληψη για το τι συμβαίνει και τον τρόπο σκέψης όλων όσων εμπλέκονται στην αυτοδιοίκηση και πώς θέλουν να εισέλθουν σε αυτήν.

Θα έχουν παρατηρήσει βέβαια όλοι τις τελευταίες ημέρες διαφημιστικά φυλλάδια που ρυπαίνουν το σύνολο του δήμου Αλεξάνδρειας, σε μια έμπρακτη ένδειξη του τρόπου σκέψης που υπάρχει σε άτομα που θέλουν να διεκδικήσουν το ανώτατο αξίωμα, αυτό του δημάρχου.

Για να γίνεις βέβαια δήμαρχος, θα πρέπει να θέλεις, να μπορείς και να ξέρεις.

Και στο φινάλε, δεν ζούμε όλοι με τον καημό δεκαπέντε ατόμων, που ''για να γίνει το δικό τους'' αναστάτωσαν το σύμπαν. Ας ρωτήσουν και τον κόσμο, να τους πει την γνώμη τους. Να μην λένε μόνο την δική τους. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789