Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Ένας συνάνθρωπός μας χάθηκε άδικα κι εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα!!(;)

|| || ||

Το έργο το έχουμε ξαναζήσει στον δήμο Αλεξάνδρειας. Κάποιος άνθρωπος χάνει την ζωή του, γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε υπηρεσία στο κέντρο υγείας.

Το υποβαθμισμένο κέντρο υγείας, σε έναν δήμο από τους μεγαλύτερους σε έκταση στην Ελλάδα. Στο δήμο που είναι μεγαλύτερος σε πληθυσμό και έκταση από τον ηρωικό δήμο Νάουσας, αλλά καλύπτεται από το κέντρο υγείας, που είναι υποστελεχωμένο και δεν μπορεί να έχει σταθμό σε 24ωρη βάση, που να προσφέρει άμεσα τις πρώτες βοήθειες, που είναι τόσο πολύτιμες.

Οι διασώστες που ξεκίνησαν χθες από την Βέροια, έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουν την ζωή ενός ανθρώπου. Και όσο πιο γρήγορα μπορούσαν ήρθαν, και την χρήση απινιδωτή πραγματοποίησαν και την μεταφορά στο κέντρο υγείας έκαναν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, κρίσιμα είναι ακόμη και κάποια δευτερόλεπτα, όχι λεπτά. Η μισή ώρα απόσταση από την Βέροια, θα ήταν πέντε λεπτά από το κέντρο υγείας.

Και σήμερα ίσως μιλούσαμε για μια διαφορετική εξέλιξη. Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να πούμε, ποιος είναι υπεύθυνος για τον σταθμό που καταργήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Αυτό έγινε.

Το θέμα είναι να επανέλθει, γιατί στο μέλλον θα μιλάμε ξανά για το ίδιο πράγμα. ΑΝ υπήρχε ασθενοφόρο.

Με υποθέσεις όμως, ποτέ δεν είχαμε πράξεις, παρά μόνο ατυχή γεγονότα. Που κάποιες φορές όπως η χθεσινή, στοιχίζουν και ανθρώπινες ζωές.

Τρεις βουλευτές έχει το κυβερνών κόμμα και κατάγονται και οι τρεις, από τον δήμο Αλεξάνδρειας. Οι ίδιοι, γνωρίζουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε κι άλλη ανθρώπινη ζωή και να λέμε ξανά, αν υπήρχε ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας.

Βαρεθήκαμε να το ακούμε. Πρέπει να επανέλθει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια σήμερα κιόλας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789