Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024

Αντιδήμαρχος. Εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν, αλλά για λίγο καιρό ακόμη θα πέσει πολύ γέλιο.

|| || ||

Με όλα αυτά που γίνονται, πραγματικά δεν ξέρω αν θα πρέπει να πω κάτι σοβαρά ή να κάνω πλάκα, αφού πλάκα κάνουν κι αυτοί που νομίζουν, ότι κάνουν κάτι σοβαρό. Ρε μ@l@κ€ς, ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα για να κάθεται να ασχολείται με σας κάθε μέρα. Και δεν μιλάω φυσικά για όλους. Για τους λίγους εκλεκτούς μιλάω. Για τους πολλούς αυτό που θα πω, είναι ότι εκλογές μην περιμένετε να γίνουν. Κρατήστε την ημερομηνία που το γράφω

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

Μιλάω για αυτούς που είναι βολεμενοι, δεν έχουν προβλήματα να λύσουν και μέρα νύχτα ασχολούνται με τα ίδια και τα ίδια. Και προσπαθούν να βάλουν τους άλλους στην πρίζα για να περνάνε την ώρα τους. Και δεν τα λέει ο Αντιδήμαρχος αυτά. Οι πράξεις των ανθρώπων τα λένε. Άμα βλέπεις τον άλλο, ογδόντα χρονών να θέλει να δαρθεί μέσα στα καφενεία, χωρίς να ντρέπεται, καταλαβαίνεις για τι κατάσταση μιλάμε και τι πρόκειται να ζήσουμε.

ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙΣ

Οπότε, μόνο σοβαρά δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Αφού κάνουν πλάκα οι απέναντι, ας κάνουμε πλάκα και μεις. Διάβασα λοιπόν, ότι η παρ' ολίγον υποψήφια δήμαρχος, θέλει να μάθει αν η διοίκηση που έχει εκλεγεί είναι προσωρινή. 

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ.

Και παρουσιάζει κάτι έγγραφα, με ύφος από Βορίδη και πάνω, από την αποκεντρωμένη Διοίκηση, ότι και καλά έκανε ερώτηση και περιμένει απάντηση κι άλλα παρόμοια, που δεν τα πιστεύει ούτε αυτήν η ίδια. Γιατί μαζί με αυτήν, το ίδιο πράγμα έκανε και ο Αντιδήμαρχος. 

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑ ΚΙ ΕΓΩ;

Έστειλα στην αποκεντρωμένη Διοίκηση αίτημα, για να μάθω τι θα γίνει με την εκλεγμένη διοίκηση του δήμου. Δεν βγήκα όμως να στείλω δελτία τύπου, λες κι έκανα καμία μεγάλη εξυπνάδα. Και για να το κλείσουμε το θέμα. Να ξέρετε, ότι εγώ παρά το γεγονός ότι δεν είμαι υποψήφιος, θα μάθω πιο μπροστά από σας το αποτέλεσμα, του νομικού τμήματος της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Η ΑΠΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ 

Έκλεισε αυτό. Να πούμε, μια απορία που έχει ένας φίλος. Ο οποίος, μου είπε το εξής απίθανο. Οι ''μαζί Αλλάζουμε'' μου λέει, θεωρούν υπηρεσιακή την διοίκηση Γκυρίνη κι όπου σταθούν λένε, ότι πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν και ότι δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις. 

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Μήπως μου λέει, εκτός από την διοίκηση Γκυρίνη, φταίνε και οι ''μαζί Αλλάζουμε'' για το πρόβλημα με τα σκουπίδια; Αυτό δεν μας λένε; Ότι αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει διοίκηση. Αυτοί λοιπόν τι κάνουν και δεν βγαίνουν στους δρόμους, να μαζέψουν κανένα σκουπίδι, αφού νοιάζονται για το καλό του τόπου;

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Γιατί απ' ότι φαίνεται το μόνο που τους νοιάζει είναι να σταματήσουν να λειτουργούν όλα. Να μην μαζεύονται σκουπίδια, να μην έβγαιναν χθες τα μηχανήματα για το χιόνι, γιατί τους χάλασαν και τον ύπνο εκτός των άλλων, να μην λειτουργεί τίποτα. Το πόσο νοιάζονται εξάλλου για το καλό του τόπου, φαίνεται από την απόφαση που είχαν πάρει το 19, να μην ψηφίσουν να απολυμάνουν τους κάδους. Στα αρχιδια τους αν υπήρχε υγειονομικό πρόβλημα. Τώρα όμως νοιάζονται για το καλό.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.

Δεν το είπα εγώ για τα σκουπίδια. Δημότης της Αλεξάνδρειας σας ρωτάει. Ο Αντιδήμαρχος είναι δίκαιος. Δεν θα κλέβω τις ιδέες αλλωνων και να τις γράφω για δικές μου. Αν είναι κάτι δικό μου, εγώ το λέω. Όπως φώναζα την προηγούμενη φορά κι έλεγα, ρε μην κάνετε κρυφές συγκεντρώσεις.

ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΝΥΧΤΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ. 

Βγείτε έξω, να σας δει ο κόσμος ποιοι είστε. Τι περιμένετε σα τους βρυκόλακες να νυχτώσει και μαζεύεστε να μιλήσετε; Τίποτα αυτοί. Κρυφό σχολειό. Χώρια που δεν βαρέθηκαν, να λένε τα ίδια και τα ίδια. Μιλάμε για την ταλαιπωρία προσωποποιημένη. Αλλά πού να καταλάβουν όλοι αυτοί που ακολουθούν, ότι κάποιοι έχουν τον σκοπό τους. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.

Όπως έγινε με την προχθεσινή συγκεντρωση. Ποιος την οργάνωσε; Αυτός που δεν μπορεί να μπει από την πόρτα στο δημαρχείο και προσπαθεί να μπει από το παράθυρο. Που οι πληροφορίες λένε, ότι ήδη έκλεισε θέση. Αν γίνουν εκλογές κι αν βγει η διοίκηση που στηρίζει θα είναι ειδικός συνεργάτης. Θα μου πεις αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στα σχέδια για την επόμενη πενταετία. Που θα βρει έτοιμο ψηφοδέλτιο, για να μπορέσει να κάνει επιτέλους το όνειρο πραγματικότητα. 

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ.

Κι αν θυμάμαι καλά, πρέπει να είναι ο τρίτος ή ο τέταρτος ειδικός συνεργάτης, που ακούω ότι θα είναι στο δημαρχείο. Να συνεχίσω με πλάκα ή να το γυρίσω στο σοβαρό; Εγώ θεωρώ, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με αδιάβαστους, σε ότι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση. Ότι αυτοί που είπαν στην αρχή θέλω να κάνω την τρέλα μου, το εννοούσαν στ' αλήθεια. 

ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ 1990 ΠΟΥ ΠΑΣ;

Δεν γίνεται ρε φίλε, να είσαι στο 2024, να θέλεις να διοικήσεις έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους, να θέλεις να πείσεις σαράντα χιλιάδες ανθρώπους να σε ψηφίσουν και να λειτουργείς, με μυαλό 1990. Μιλάμε, ούτε καν τα βασικά. Το μόνο που έχουν στο μυαλό τους, όχι όλοι ευτυχώς, είναι να λένε όπου βρεθούν, τώρα θα δείτε τι θα πάθετε. 

ΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΦΥΡΙ.

Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που θα πάθουν, δεν μας είπαν. Αν και ξέρω μερικούς, αν πούμε ότι ξεκινάω από μένα. Τέλος πάντων. Πάμε παρακάτω. Κι ένα άλλο άκουσα. Ότι κάποιος από τους πρωτοκλασάτους, ψάχνει λέει να βρει σφυρί, γιατί θα αναλάβει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και θέλει να επιβάλλει την τάξη! 

ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ.

Τι είναι αυτά που ζούμε ρε π@υ$tη μου; Μιλάμε για κάτι, που θα πρέπει να βγει μια απόφαση, να γίνουν μετά εκλογές, μετά να τις κερδίσουν αυτοί με τα σφυριά και μετά να αναλάβει την θέση. Μέχρι τότε, θα κοιμάται με το σφυρί κάτω από το μαξιλάρι και θα ονειρεύεται να το χτυπάει στην έδρα και να λέει τον Γκυρίνη, σου αφαιρώ το λόγο! Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που γράφω. 

Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

Και μιλάμε για ανθρώπους που επιμένουν ότι θέλουν να έρθουν για να μας σώσουν. Καλά είπε ο άλλος, στον τελικό του Euro. Δεν περιγράφω άλλο. Ή για να πω την μαύρη αλήθεια, θα έρθω στα λόγια του Χάρη του Καφτεράνη, που είπε μεσοβδόμαδα, εδώ έχουμε να κάνουμε με τον Κασσελάκη της Ημαθίας. Που μέχρι να συνέλθουμε από την μια ανοησία, έρχεται στα καπάκια από πίσω, μια γελειοτητα. Έτσι, για να δέσει το γλυκό και να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ.

Και τον κλείνω τον Αντιδήμαρχο εδώ, με μια απλή σκέψη. Δεν με ενδιαφέρει αν πάρετε θέση αντιδημάρχου, προέδρου και ειδικού συμβούλου. Δεν γίνεται όμως να βγαίνετε στα καφενεία και να λέτε, η κουφάλα ο Αντιδήμαρχος τα παίρνει από τον Γκυρίνη και γράφει υπέρ του. Εμένα εξάλλου, αυτήν είναι η δουλειά μου, για την οποία πρέπει να πληρωθώ. 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Εσείς, που λέτε ότι νοιάζεστε για τον τόπο, πείτε μου λίγο κάτι. Εγώ, πόσα μπορεί να πάρω από τον Γκυρίνη; Σίγουρα, όχι αυτά που θα πάρει ο ειδικός σύμβουλος που θέλει να προσφέρει στον τόπο του. Ένας ειδικός σύμβουλος, θα παίρνει ενάμιση χιλιάρικο, επί πέντε χρόνια, αρα εβδομήντα πέντε χιλιάδες γιουρος στο συνολο. Δε νομίζετε ρε μάγκες, ότι το δικό μου νούμερο, απέχει πάρα πολύ από το δικό σας, που νοιάζεστε δήθεν για την Αλεξάνδρεια; Δείτε το λίγο το θέμα γιατί σας πήραν χαμπάρι και μόλις φεύγετε από τα τραπέζια που κάνετε διάλεξη, γελάνε μαζί σας. 

Ο Αντιδήμαρχος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789