Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

Αντιδήμαρχος. Η Λίλα φταίει για όλα τα κακά του Γιδά. Ποιοι θα παραιτηθούν πριν ορκιστούν δημοτικοί σύμβουλοι.

|| || ||

Πιστεύω πως όλοι έχετε δει έργο που λέει στην ταμπέλα μιας πόλης καλώς ήρθατε στην τάδε πόλη, κι από κάτω αναφέρει το κυριότερο χαρακτηριστικό της. Λέει ας πούμε, καλώς ήρθατε στην Έδεσσα την πόλη των νερών. Θεσσαλονίκη η νύφη του Θερμαϊκού. Στο Αιγίνιο έβαλαν πρόσφατα, η πόλη των πελαργών. Που για να πούμε την αλήθεια, ο χαρακτηρισμός δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΔΑ

 Εγώ, αν ήμουν στην θέση του Γκυρίνη, θα έδινα σήμερα κιόλας παραγγελία να μου ετοιμάσουν πινακίδες για να τις βάλω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να μην προλάβει να βγει η χρονιά. Γιδάς, η πόλη της διαμαρτυρίας. Και με μεγάλα γράμματα κιόλας. Ρε, δεν γίνεται να μην διαμαρτυρεστε συνέχεια; Ότι και να σας κάνουν ποτέ δεν θα βρείτε να πείτε μια καλή κουβέντα. Πάντα θα ψάχνετε να βρείτε το στραβό, για να πείτε τα δικά σας. 

ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΚΑΡΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ

Δεν πρόλαβε αυτή η Λίλα να κατέβει από την σκηνή και τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά. Κι άντε εγώ θα μπω στην θέση σας. Και θα πω ότι ήταν λάθος επιλογή. Δεν πρέπει να πω και τον λόγο; Εγώ λέω ότι δεν μου αρέσει γιατί απευθύνεται σε νεανικό κοινό. Αποκλείω έτσι μόνο τον εαυτό μου.

ΕΒΑΛΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΠΟΤΕΣ ΤΗΣ.

 Δεν γίνεται να αποκλείσω όλα αυτά τα παιδιά που μαζεύτηκαν μέσα στο κρύο και τραγουδούσαν μαζί με αυτήν την παράξενη που είχε στις μπότες της κλειδαριές. Κάτι θα ήξερε αυτήν για να βάλει κλειδαριές. Θα πήρε χαμπάρι μάλλον ότι είμαστε για δέσιμο και σου λέει κάτσε μπας και μου χρειαστούν. 

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Τέλος πάντων. Το ξεκινήσαμε το έργο ανάποδα. Από το τέλος προς την αρχή. Γιατί είναι κάποια πράγματα που τα ακούς και θες να ουρλιάξεις. Αυτή τη μαλακια που έβγαλαν προς τα έξω ότι τσονταραν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι λεφτά για να αγοράσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να μου πει κανείς ποιος την σκέφτηκε; 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ.

Γιατί όταν λέγονται τέτοιες χοντράδες αναγκάζεσαι να κάνεις ερωτήσεις. Να μας πουν και ποιος πλήρωσε τα 1.200€ για τα βεγγαλικά. Η τα 7.000 για την τραγουδίστρια. Για αυτό σας λέω. Μην κάνετε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα και προσπαθείτε να το παίξετε ότι κάνετε και θυσίες. Μπήκα και γω τώρα στο πνεύμα της διαμαρτυρίας. Έτσι είναι όμως. Όταν κάποιοι θεωρούν μια δημόσια θέση που κατέχουν ότι είναι το σπίτι τους κι όχι θέση που υπηρετεί το σύνολο , αυτά είναι τα αποτελέσματα. 

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

Πάει το έργο με το δέντρο. Τελείωσε. Πάμε στην άλλη Κυριακή που θα έχουμε την ορκωμοσία της νέας διοίκησης. Κι όταν λέμε ορκωμοσία αυτομάτως το μυαλό πηγαίνει σε αυτούς που θα αναλάβουν  τις αντιδημαρχίες για τα επόμενα 5 χρόνια. Εδώ μιλάμε ότι γίνεται πραγματικός πόλεμος. Από ότι φαίνεται και οι 25 που έχουν εκλεγεί με τον Γκυρίνη θέλουν θέση.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.

 Μιλάμε για παραλόγισμό. Και αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο δήμαρχος πρέπει το θέμα να το ψάξει πολύ καλά. Επειδή λογικά στην σκέψη του θα είναι ότι σε βάθος χρόνου θα τους χρησιμοποιήσει όλους πρέπει αναγκαστικά να βάλει χρονοδιάγραμμα. Ονόματα και χρονολογία. 

ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Τι είναι αυτά που λες ρε Αντιδήμαρχε θα πει κάποιος. Θα σας πω το πιο απλό. Στις δύο θητείες που έκανε ο Γκυρίνης δήμαρχος, πόσα άτομα του έφυγαν στην πορεία; Ή νομίζετε εσείς πως δεν θα γίνει τέτοιο πράγμα και τώρα;

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ. 

Οπότε, σε μία παράφραση ενός πολιτικού ρηθέν θα μπορούσε εύκολα να πει κάποιος το εξής. Ένας δημοτικός σύμβουλος κάνει παρέμβαση. Δύο δημοτικοί συμβουλοι κάνουν οργάνωση. Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν άλλο συνδυασμό και τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν διάσπαση. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΟΛΑ ΚΑΤΩ.

Δεν λέω κάτι καινούργιο. Το έχουμε ξανασυναντήσει στο παρελθόν όλο αυτό που αναφέρω παραπάνω. Και από τότε αυτοί που βρέθηκαν στην θέση του επαναστάτη, άλλοι έχουν κρατήσει το μίσος και περιμένουν την ώρα της εκδίκησης και άλλοι γύρισαν και αγαπήθηκαν. Όπως και να έχει, ο δήμαρχος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις επιλογές του. Και προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει τα στραβά του καθενός. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ.

Εδώ δεν έχει βγει ακόμη τίποτε προς τα έξω και υπάρχουν κάποιοι εκλεγμένοι, που λένε ότι στην περίπτωση που δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα τοποθετηθούν στην διοίκηση την πρώτη χρόνια, θα παραιτηθούν. Για τέτοια τρέλα μιλάμε.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΡΕΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. 

Και φυσικά υπάρχουν και οι διαρροές. Που κάποιοι αφού δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν και να ασχοληθούν με κάτι σοβαρό επιδίδονται σε αυτό. Όλη μέρα γυρνάνε στα καφενεία και λένε για το ποιους δεν θα έχει ο δήμαρχος στην διοίκηση. Και όλο αυτό το σκηνικό έχει δημιουργήσει μία αναταραχή χωρίς να υπάρχει λόγος. 

ΤΖΑΜΠΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ.

Εγώ πάντως δεν νομίζω ότι αυτά που διαδίδονται θα επηρεάσουν την κρίση του δημάρχου για την τελική του απόφαση. Και οι μόνοι εκτεθειμένοι θα είναι αυτοί που βγαίνουν και τα λένε τώρα δείχνοντας ότι έχουν πρόβλημα με συγκεκριμένους συναδέλφους τους.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. 

Και για να πούμε την αλήθεια δεν γίνεται μέσα σε μία ομάδα με 25 ανθρώπους να μην υπάρχουν και οι αντίθετες γνώμες που θα σου δημιουργήσουν προβλήματα. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά που αναφέρουμε δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο. Ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχει μία διοίκηση και περιμένει από αυτήν να κάνει πράγματα. Και για να γίνουν πράγματα θα πρέπει αυτοί που θα τα κάνουν να σηκωθούν από την καρέκλα. Καθιστός και έργο είναι λίγο δύσκολο να γίνει. Για να δούμε. Μισός μήνας έμεινε. Μετά έχουμε καιρό για πολύ συζήτηση.

Ο Αντιδήμαρχος 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789