Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023

Λάθος της φύσης όσοι νομίζουν ότι είναι φιλόζωοι. Του Δημήτριου Τοπάλη.

|| || ||

ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ;

 

Όταν ο θεός έπλασε τον κόσμο, φρόντισε να βάλει τα πάντα στον πλανήτη μας.  Έβαλε όλα τα ζώα, τα φυτά , τις θάλασσες, τα βουνά και τα ποτάμια. Τελευταίο έπλασε τον άνθρωπο. Έτσι μας χάρισε αυτόν τον πλανήτη κι αυτή τη φύση, μέσα στην οποία βιώνουν 7 περίπου δισεκατομμύρια άνθρωποι. Έγινε  όμως ένα λάθος.

Τα μικρά σκυλάκια και τα γατάκια, αυτά που ονομάζουμε ζώα συντροφιάς, τα έκανε πάρα πολύ χαριτωμένα, όταν είναι νεογέννητα. Είναι πράγματι αξιολάτρευτα αυτά τα ζωάκια, όταν είναι ...μωράκια.

Έτσι λοιπόν κάποιοι φιλόζωοι, κατ’ όνομα μόνον, τρέχουν τότε και τα αγοράζουν, για να μπορέσουν τα παιδάκια τους ή τα εγγονάκια τους να δείξουν την τρυφερότητά τους και να απολαύσουν το παιχνίδι με τα χαριτωμένα αυτά ζωάκια.

Όταν όμως περάσει λίγος καιρός, όταν τα σκυλάκια και τα γατάκια μεγαλώσουν αρκετά κι έχουν πολλές ανάγκες, βιολογικές κυρίως, αλλά και ιατροφαρμακευτικές, που απαιτούν κάποια φροντίδα και κάποια δαπάνη, οι κατ’ όνομα φιλόζωοι, κάνουν μια παντελώς απαράδεκτη πράξη. Τα εγκαταλείπουν άπονα και χωρίς οίκτο. Υπάρχει άραγε κάποια δικαιολογία για το θέμα αυτό;

Είχα διαβάσει κάποτε ένα άρθρο, όπου κάποιος κύριος δήλωνε, πως δεν έχει καμιά ευθύνη για τα αδέσποτα της πόλης του, επειδή ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΥΛΑΚΙ Η ΓΑΤΑΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. Έλεγε κι άλλα στο άρθρο του αλλά δεν θέλω να τ’ αναφέρω.

Πιστεύω λοιπόν πως η φύση έκανε ένα λάθος. Αυτό για να διορθωθεί, πρέπει οι κοινωνίες μας να αποκτήσουν πραγματικούς φιλόζωους κι όχι κατ’ όνομα μόνον. Αλλιώς το πρόβλημα με τα αδέσποτα, δημιουργήματα κάποιων κατ’ επίφαση φιλόζωων, θα γίνει μάστιγα και θα προβληματίσει πάρα πολύ κόσμο στο μέλλον και, ειδικότερα, τους κοινωνιολόγους, που βλέπουν το πρόβλημα αλλά δεν ενεργούν άμεσα και δεν προβαίνουν σε ανακοινώσεις, που στην περίπτωση αυτή πρέπει να είναι πολύ αιχμηρές.

Άνθρωποι, που δηλώνουν φιλόζωοι και γεμίζουν τη χώρα με αδέσποτα, δεν δικαιούνται αυτόν τον χαρακτηρισμό. Τέτοιους φιλόζωους γιοκ, που θα έλεγε κι ο πολυχρονεμένος Ερντογάν!

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΤΟΠΑΛΗΣ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789