Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023

Αντιδήμαρχος. Ο νέος δήμαρχος και οι καινούργιοι αντιδήμαρχοι.

|| || ||

Δημοτικό συμβούλιο είχαμε χθες, το πρώτο μετά τις εκλογές. Άμα κρίνω από το κλίμα που επικράτησε, έχω την εντύπωση ότι η πενταετία που θα τρέξει θα είναι πολύ πεθαμένη. Κάνει μπαμ από μακριά ότι υπάρχει πρόβλημα. Τι εννοώ; Όσο δυνατή και να είναι μία ομάδα, αν ο αντίπαλος είναι σοβαρός μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, ανά πάσα στιγμή. Και αυτό που βγαίνει προς στιγμήν προς τα έξω, είναι ότι υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα αντιπολίτευσης. Υπάρχει κενό εξουσίας. Και δεν νομίζω ότι αυτό ξεκινάει από τον Ιακωβίδη. Σαν πρόσωπο εννοώ. Είναι αυτή η γα@μ#μ€νη ιδεολογία, που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕΣΑ  ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Κατά τα άλλα, για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, για ακόμη ένα δημοτικό συμβούλιο δεν υπήρχε ούτε ένας πρόεδρος, που να έδωσε το παρόν. Αυτό μάλιστα. Άμα τους έλεγες όμως εκείνη την ώρα, να καθίσουν να γράψουν στο facebook για τα προβλήματα που έχουν στα χωριά τους, θα γινόταν τις π*******. Θα πρέπει να καταλάβετε και εσείς που είστε πρόεδροι για το επόμενο δίμηνο, αλλά και όσοι θα αναλάβετε για την επόμενη πενταετία, ότι τα προβλήματα λύνονται με φυσική παρουσία.

NOMIZEI OTI EINAI TO MONTEΛO THΣ THΛEOΡΑΣΗΣ

Γιατί μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι οι περισσότεροι από σας λειτουργείται τηλεοπτικά. Πώς βλέπει μία γυναίκα στην τηλεόραση μία διαφήμιση, το μοντέλο που παρουσιάζει κάποιο ρούχο; Και πηγαίνει να το αγοράσει, γιατί νομίζει ότι θα του μοιάσει. Ότι θα βγει στο δρόμο και μόλις την δει ο κόσμος, θα πει ότι μοιάζει με αυτήν της διαφήμισης. Κάπως έτσι λειτουργείται και εσείς. Και το χειρότερο στην περίπτωση των προέδρων που προκαλεί  προβληματισμό, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν έχουν καν την περιέργεια να παραβρεθούν σε ένα δημοτικό συμβούλιο. 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Κατά τα άλλα, από την συνεδρίαση βγήκαν και κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Με πρώτο και κυριότερο, την απουσία για μια ακόμη φορά που επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Γιάννη Κιρκιλιανίδη. Και ο Αντιδήμαρχος, θα αναλάβει να του μεταφέρει αυτά που ακούγονται στην πιάτσα και προφανώς δεν τολμάει κανένας να του τα πει, για να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους. Όλοι λένε, ότι προεκλογικά έβαλε τρικλοποδιές στους υποψήφιους που καταγόταν από τα Τρίκαλα και βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο του Γκυρίνη. Φαίνεται πως το σκηνικό που έγινε, θα του δημιουργήσει μελλοντικά προβλήματα.

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

Το έχω πει και άλλη φορά, πως στην ζωή όλα είναι δανεικά και κάποια στιγμή τα βρίσκεις μπροστά σου. Επομένως, αν αληθεύουν όλα αυτά που λέγονται, στις επόμενες εκλογές το όνομα Κιρκιλιανίδης θα έχει να παλέψει με τα φαντάσματα του παρελθόντος, που θα τον κυνηγούν. Και τα οποία δεν θα είναι τόσο μακρινά, αφού πέντε χρόνια δεν είναι τίποτα. Φαίνεται πως δεν θέλει και πολύ να καείς από την μία στιγμή στην άλλη. Όλα είναι θέμα επιλογής.

Ο ΜΑΝΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Και αφού την αντιπολίτευση την εκπροσώπησε ο Μάνος ο Παπαδόπουλος, πρέπει να γράψω δύο πράγματα και για αυτόν. Όχι κάτι καινούργιο, γιατί αυτά που θα πω τα έχω ξαναγράψει. Θεωρώ, ότι είναι από τους ανθρώπους που έχουν να προσφέρουν πολιτικά στον τόπο. Γιατί, πάντα κατά την διάρκεια της θητείας του, αυτά που έλεγε στα διάφορα θέματα που τοποθετούνταν, είχαν να κάνουν με την πραγματικότητα. Αυτά που έλεγε, ήταν για να λύσουν προβλήματα και όχι να δημιουργήσουν. Έτσι, όπως θα πρέπει να λειτουργεί ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τον τόπο του και όχι για το προσωπικό του συμφέρον. 

ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΣΥΡΕ

Επειδή όμως στη ζωή δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα και πολλές φορές οι προσωπικές μας επιλογές παίζουν και αυτές το ρόλο τους, θεωρώ πως βρέθηκε την δεδομένη χρονική στιγμή, στην λάθος πλευρά. Αν ζητήσει κάποιος την προσωπική μου άποψη, θεωρώ ότι ο δήμαρχος θα ήθελε πολύ ευχαρίστως στην ομάδα του, να έχει τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Και αν μου επιτρέπεται, επειδή τον Μάνο τον ξέρω λίγο περισσότερο, θα έλεγα ότι η τελική απόφαση που πήρε, δεν ήταν 100% δική του. 

ΟΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ

Είναι επόμενο θα μου πεις να συμβεί κάτι τέτοιο, από την στιγμή που το άθλημα είναι ομαδικό και πολλές φορές επηρεάζονται οι προσωπικές απόψεις. Το θέμα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι άνθρωποι που νοιάζονται για το καλό του τόπου, επηρεάζονται από ανθρώπους, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό συμφέρον. Και επειδή στη ζωή όλα τα μαθήματα γίνονται και παθήματα, σίγουρα κάποια στιγμή τα παθήματά μας όλοι τα διορθώνουμε. 

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτό πάντως που με στεναχωρεί περισσότερο από όλα, είναι ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο δεν θα υπάρχει Συρόπουλος. Αυτός θα είναι μεγάλη απώλεια. Και ο λόγος είναι ότι αυτά που λέει σε κάθε τοποθέτησή του, βγαίνουν μέσα από την ψυχή του. Και το κυριότερο είναι, πως δεν τον νοιάζει αν θα τον παρεξηγήσουν. Έτσι κι αλλιώς, ο τρόπος που μιλάει είναι τέτοιος, που μπορεί οποιοσδήποτε να τον παρεξηγήσει, ακόμη και αν του πει καλημέρα. Είναι στιγμές που ακόμη και ο τρόπος που κοιτάει τον άλλο, λες πως είναι έτοιμος για να πλακωθεί στις μπουνιές.

 ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ

Αν όμως το δεις ουδέτερα και ακούσεις όλα όσα έχει να πει, καταλαβαίνεις ότι αυτά που αναφέρει, είναι για το γενικό καλό. Και σε συνάρτηση με τον Μάνο που ανέφερα πιο πάνω, νομίζω ότι αυτός προλαβε να ξεφύγει από τις Ερινύες του Γιδά. Πήρε γρήγορα χαμπάρι τι παιζόταν τα βράδια στο παρασκήνιο και πρόλαβε να πηδήξει από το καράβι. Και είμαι σίγουρος, ότι πολλοί είναι αυτοί που ευλογούν την τύχη τους, που δεν ήταν ο Συρόπουλος στην απέναντι πλευρά, γιατί θα είχαμε πολλά παρατράγουδα. Σιγά να μην καθόταν αυτός με σταυρωμένα τα χέρια, με όλα αυτά τα σκηνικά που έγιναν. 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ;

Μέσα σε αυτό το ήρεμο σκηνικό που έγινε το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, είχαμε και τον Αργύρη τον Πανταζόπουλο, που είδε ότι όλος ο προεκλογικός αγώνας που έγινε, ήταν ευπρεπής. Εγώ τώρα, γιατί κατάλαβα ότι μας γλίτωσε το πρωτοδικείο από χοντρά σκηνικά, είναι άλλο θέμα. Τέλος πάντων. Να πω και κάτι ακόμα. Αφού ανέφερα τους προέδρους που δεν δίνουν το παρόν στα δημοτικά συμβούλια, να πω και για όσους εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Γιατί με τρώει η περιέργεια. 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΣΗ.

Πήγε κάποιος από αυτούς, για να δει τι θα αντιμετωπίσει σε δύο μήνες; Εχουν καταλάβει, ότι εκλέχθηκαν για να προσφέρουν στον δήμο; Εκτός και αν θεωρούν, ότι θα πρέπει να βρίσκονται στα δημοτικά συμβούλια, μόνο αν είναι στην διοίκηση. Γιατί θα το πω για μια ακόμη φορά, ότι αυτά που ακούγονται στην πιάτσα από πολλούς που θα βρίσκονται στην επόμενη διοίκηση, αγγίζουν το εξωπραγματικό. Καλές είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά δυστυχώς το άθλημα είναι ομαδικό. 

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ

Κι αν πούμε ότι το πάμε με ποδοσφαιρικούς όρους, τότε θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι για να μπει ένας παίκτης βασικός στην 11άδα, θα πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμος για αυτό. Και το κυριότερο, είναι ότι κανένας νέος δεν μπαίνει με τη μία βασικός, όσο ταλέντο και αν είναι. Πάντα η 11άδα ξεκινάει από τους παλιούς και την συμπληρώνουν όσοι μπορούν πραγματικά και όχι στην φαντασία τους. Και για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, το κυριότερο είναι να καταλάβουν όλοι, ότι οι εκλογές πέρασαν και ό,τι έκανε ο καθένας, να το κρατήσει για να δει τι θα κάνει από δω και πέρα. Το να κάθεσαι να μαλώνεις, να λες λόγια και να δημιουργείς ίντριγκες, δεν οδηγεί πουθενά. 

Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Δεν χρειάζεται να γίνει μεγαλύτερη ανάλυση, για να το καταλάβει κάποιος. Μπορεί να πάει κάποιος χωρίς να έχει την απαραίτητη εμπειρία, για να δώσει απαντήσεις σε θέματα που θα του τεθούν από την απέναντι πλευρά; Γιατί μπορεί αυτή της λαϊκής συσπείρωσης, να είναι κολλημένοι με τα ιδεολογικά τους, αλλά για να μην τους τρώμε το δίκιο, είναι πάντα διαβασμένοι. Άμα δεν φτάσεις σε σημείο, να μπορείς να απαντήσεις σε όλους τους νόμους, τα άρθρα, τις παραγράφους, τις πόρτες και τα παράθυρα, τα πράγματα είναι δύσκολα. Και μέσα σε όλο αυτό, βάλε και τον νέο δήμαρχο που δεν έχει σκοπό να σπαταλήσει την επόμενη πενταετία. Αυτό που σας λέω, κρατήστε το καλά.

Ο Αντιδήμαρχος 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789