Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023

Αντιδήμαρχος. Μήπως ήρθε η ώρα των πραγματικών αποκαλύψεων; Ποιοι εκβίαζαν, απειλούσαν και αποχώρησαν;

|| || ||

Όχι ρε φίλε. Κοίτα να δεις τι έγινε. Μεγαλύτερη λέει αποχή την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, απ' ότι την πρώτη. Ούτε το ένα τρίτο δεν πήγε να ψηφίσει. Και πού είναι το κακό θα μου πεις. Το κακό είναι, ότι δεν συμμετέχει στις εκλογές ο Γκυρίνης. Για να βγουν οι ξερόλες και να μας πουν, ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στον Γκυρίνη και δεν πήγε να ψηφίσει. Και να αρχίσουν τις μαθηματικές εξισώσεις, για να το αποδείξουν.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ.

Στο μεταξύ, όσες πράξεις και να κάνουν, όσα καινούργια μαθηματικά να ανακαλύψουν, ο Γκυρίνης θα είναι δήμαρχος μέχρι το 2028. Όλα τα άλλα, είναι για να περνάμε την ώρα μας. Οι εκλογές στο Γιδά τελείωσαν και καλό είναι να ασχοληθεί ο καθένας, με αυτό που πρέπει. Τι εννοώ; Αυτοί που βγήκαν, να δουν τι θα κάνουν από δω και πέρα, για να αλλάξει σε αυτόν τον δήμο η κατάσταση. Αυτοί που είναι να φύγουν στα ξένα, να δουν τη ζωή τους τα επόμενα χρόνια. 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Ο Γκυρίνης, να αρχίσει από τώρα να σκέφτεται τις ισορροπίες, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί βλέπω πως υπάρχουν οι παλιοί που αισθάνονται δικαιωμένοι, από την προτίμηση που έδειξε ο κόσμος στο πρόσωπο τους, αλλά υπάρχουν και οι νέοι που έρχονται ορεξάτοι για να δείξουν ότι αυτοί είναι που θα φέρουν την μεγάλη αλλαγή. Να θυμάστε πως δεν θέλει και πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις, να γίνει η παρεξήγηση.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

Επειδή όμως νομίζω ότι ο Γκυρίνης το έχει κλειδώσει ήδη ότι θα είναι υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές, θα τα προσέξει όλα αυτά. Όπως είμαι σίγουρος, ότι την πενταετία που θα τρέξει θα έχουμε πολλές αλλαγές. Τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά και στον προεκλογικό αγώνα της επόμενης αναμέτρησης, δεν θα έχουμε να λέμε για σκουπίδια και σκύλους. Αν και είμαι σίγουρος, πως σε όλη την Ελλάδα μόνο με ένα τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Με εφαρμογή του κόλπου που κάνουν σε πολλά κράτη της Ευρώπης. Που πληρώνεις για τα σκουπίδια που παράγεις. Το κάθε σπίτι τον κάδο του, αφήνεις τα σκουπίδια σου και ο δήμος είναι υπεύθυνος να τα ζυγίσει και να σε χρεώσει ανάλογα. Εκεί να δω πόσα σκουπίδια θα αφήνει ο καθένας από μας κι αν θα βλέπουμε ανοιχτά καπάκια και τους κάδους να ξεχειλίζουν. Μόλις πληρώσει ο άλλος τον πρώτο μήνα για τα σκουπίδια που πέταξε κι έρθει ο λογαριασμός, εκεί να δείτε γέλιο που θα πέσει.

ΜΕ ΑΥΤΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Πάντως, επειδή είμαστε κοντά ακόμη στις εκλογές και κάποια πράγματα και να θες δεν μπορείς να τα ξεχάσεις, έχω μια περιέργεια. Πότε θα αποφασίσει η επικεφαλής του συνδυασμού ''Μαζί Αλλάζουμε'' να κάνει τις πραγματικές αποκαλύψεις. Κι όχι αυτές που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, πως όταν έγινε το χουνέρι με την κατάθεση του συνδυασμού, που δεν έγινε ποτέ, στην πρώτη δήλωση που έκανε, είπε κάποια πράγματα που σηκώνουν ακόμη μεγάλη συζήτηση.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ

Έπρεπε είχε πει, να είμαι προετοιμασμένη ακόμη και για εκβιασμούς, απειλές και αποχωρήσεις. Κι αυτά τα λόγια νομίζω πως κρύβουν την μεγάλη αλήθεια. Και κει έπρεπε να επικεντρωθεί και να πει στον κόσμο, τι έγινε πραγματικά. Θα μου πεις, αν το έκανε αυτό θα θίγονταν τα μεγάλα κεφάλια. Κι εδώ έρχεται η δεύτερη απορία. Ποια ήταν τελικά, τα μεγάλα κεφάλια στον συνδυασμό; Γιατί εγώ ξέρω, ότι αυτός ο συνδυασμός ξεκίνησε με Κουρκουτά, Τόλη Παπαδόπουλο και Γιάννη Κιρκιλιανίδη.

ΚΡΕΜΑΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Δε νομίζω πως κάποιος από αυτούς τους δύο είναι εκβιαστής, ούτε να είχε στο μυαλό του να απειλήσει κανέναν. Άρα; Ποιοι είναι αυτοί που δημιούργησαν, όλο αυτό το σκηνικό και εξαιτίας τους την πλήρωσαν κάποιοι άλλοι; Και να το πάω και πιο πέρα. Πόσο μεγαλύτερη αξία είχαν αυτοί οι κάποιοι, από τον Κιρκιλιανίδη που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, ότι είναι από τους τίμιους πολιτικούς που έχουν περάσει από τον δήμο Αλεξάνδρειας;

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Με ποια κριτήρια αποφασίζεις να ενδώσεις σε απειλές και εκβιασμούς και να αφήσεις εκτός πολιτικής σκηνής για πέντε ολόκληρα χρόνια, ένα άνθρωπο που μπορεί στο πίσω μέρος του μυαλού του να σκεφτόταν ακόμη και την υποψηφιότητα για δήμαρχος, την επόμενη φορά. Κι αυτά δεν τα λέει ο Αντιδήμαρχος. Αυτά είναι λόγια και ερωτήσεις του κόσμου, που πρέπει να απαντηθούν κάποια στιγμή.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Πείτε μου τώρα εσείς, τι ψυχολογία να έχει αυτός ο άνθρωπος, να περιμένει χωρίς αντικείμενο μέχρι το 2028. Στο μεταξύ, οι απαντήσεις σε όλα αυτά δεν είναι και πολύ δύσκολες. Και οι περισσότεροι τις ξέρουν. Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι όλοι αυτοί  κατηγορούν τον Γκυρίνη, πως μάζεψε παλιούς, είχε μαζί του τον Κούγκα και δεν κοιτάνε μέσα στο σπίτι τους, που κουμάντο προσπάθησαν να κάνουν οι γνωστοί Ναβουχοδονόσορες της πολιτικής του τόπου και είχαμε το γνωστό αποτέλεσμα.

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΑ.

Ο κόσμος όμως φαίνεται πως τα πράγματα τα βλέπει εντελώς διαφορετικά, από αυτά που βλέπουν κάποιοι άλλοι. Που θέλουν να μας πείσουν, ότι είναι η σωτηρία μας. Έχει εδώ και πέντε μήνες που ετοιμάζονται οι πλατείες του Μασούτη και του ΟΣΕ. Δεν έχω δει κανέναν από αυτούς που κάνουν αντιπολίτευση, να βγει και να πει ένα καλό λόγο. Λες και οι μπουλντόζες που είναι μέσα, είναι αόρατες. Είναι δύσκολο όμως να πεις καλή κουβέντα. Αν είναι όμως να πεις την κακία σου, να δεις τι εύκολο που είναι.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ.

Και μιας και ανέφερα για τις δύο πλατείες που γίνονται, θα σας κάνω και μια αποκάλυψη. Θα είναι η αιτία που θα γίνουν αλλαγές στην Αλεξάνδρεια, για καταστάσεις που κρατάνε για χρόνια ίδιες. Θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να αλλάξουν χώρο γιορτές και πανηγύρια που γίνονται συνέχεια στο ίδιο σημείο. Νομίζω πως είναι καιρός να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί επιχειρήσεις υπάρχουν και σε άλλα σημεία της πόλης.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

Να πω και για τους προέδρους που έχουν εκλεγεί και κυκλοφορεί ένα μανιφέστο, ότι θα πληρώνονται με τα τριπλά από αυτά που παίρνουν τώρα. Κατ' αρχήν δεν θα λέγονται πρόεδροι, αλλά σύμβουλοι. Και η μισθοδοσία τους θα είναι ξανά σύμφωνα με τα χιλιόμετρα που κάνουν, για να έρχονται από το χωριό τους, στο δημαρχείο. Θα παίρνουν δηλαδή τα ίδια λεφτά κι όχι κάτι εξακοσάρια και οχτακοσάρια που ακούγονται. 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

Για να μπει στη θέση της και η καρδιά αυτών που έμειναν εκτός εκλογών. Πάντως, οι πρόεδροι νομίζω πως θα παίξουν κι αυτοί τον δικό τους ρόλο σε ότι είναι να γίνει τα επόμενα πέντε χρόνια στο δήμο. Θα φανεί από την αρχή. Άμα δεις πρόεδρο να ορκίζεται που βγήκε και τον ξαναδείς μετά από πέντε χρόνια σε δημοτικό συμβούλιο, τότε κλαφτα Χαράλαμπε. Τα χωριά θα είναι μια από τα ίδια. Εγώ νομίζω, πως κάποιος που διεκδικεί με επιμονή κάτι, στο τέλος το παίρνει. Για να δούμε. Έχουμε καιρό μπροστά μας.

Ο Αντιδήμαρχος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789