Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023

Αντιδήμαρχος. Από το "αν ήμουν εγώ δεν θα έκανα ένσταση" στο "νίκησε η αποχή".

|| || ||

Σήμερα το πρωί, ήταν καλεσμένος σε μια εκπομπή ο Σεφερλής. Που όσο κι αν δεν τον γουστάρουν κάποιοι, δεν είναι τυχαίο ότι κρατιέται στην πρώτη γραμμή τόσα χρόνια, στα έργα που κάνει στο θέατρο και τα εισιτήρια που κόβει. Και τον ρώτησαν οι οικοδεσπότες, αν θα κάνει τον Κασσελάκη στο επόμενο θεατρικό του. Και τι απάντησε. Μάλλον όχι, γιατί αυτός ξεκίνησε να κάνει εμένα. Το μόνο που δεν λέει στο τέλος από κάθε μα**""α που αναφερει, είναι το"καλό ε;".

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ.

Τι θέλει να πει; Ότι είναι τόσο τραβηγμένα όλα αυτά που λέει, που δεν χρειάζεται να τον σατιρίσει κάποιος. Είναι επιθεώρηση από μόνος του. Άντε τώρα να ήξερε ο Σεφερλής, τι γίνεται με μας εδώ στο Γιδά. Που κάποιοι έχουν αντικαταστήσει στην επικοινωνία, τον επαγγελματισμό, με την χειροπρακτική. Με αποτέλεσμα να έχουν καταντήσει πιο γραφικοί κι από την Σαντορίνη. 

ΠΟΛΥ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μέχρι την Κυριακή που ήταν οι εκλογές, φώναζαν δεν μας άφησαν να συμμετέχουμε. Λες και έφταιγαν οι άλλοι. Λες και δεν μπορούσαν να πεταχτούν μέχρι τα γραφεία του Ιακωβίδη και να του ζητήσουν να περάσει και τα δικά τους ονόματα. Πεντακόσια μέτρα απόσταση ήταν. Την Κυριακή, είχε άλλο επεισόδιο. Η επιστήμη εκεί σηκώνει τα χέρια ψηλά. Να είμαι ρε φίλε 60 χρονών, ή να είμαι πετυχημένος στη δουλειά μου, ή να είμαι δάσκαλος, γιατρός, λογιστής και να με βάζουν να κάνω αγώνα για άλλον, μόνο και μόνο γιατί δεν γουστάρω Γκυρίνη. 

ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Και να στήνομαι από το πρωί έξω από τα εκλογικά κέντρα και να μοιράζω ψηφοδέλτια. Και γω το είπα, πριν τις εκλογές. Το μόνο που θα κάνουν κάποιοι, είναι να εξαφανιστούν οι ίδιοι από τον χάρτη της πολιτικής. Ε, την Κυριακή φαίνεται πως κάποιοι το κατάφεραν κι αυτό. Και θα το καταλάβουν πολύ καλά, στις επόμενες εκλογές. Τι να πω εγώ; Αφού ρε βλέπετε, ότι το μαγαζί δεν τραβάει. Γιατί δεν το κλείνετε; Θα μου πεις, και με τι θα γελάμε μετά εμείς οι υπόλοιποι.

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

Και πάμε στο τρίτο επεισόδιο, που παίχτηκε μετά τις εκλογές. Νίκησε λέει η αποχή. Δε νίκησε ο Γκυρίνης. Και κοιτάς τα νούμερα και τι βλέπεις; 45% αποχή, 55% συμμετοχή. Λες , πω ρε φίλε δεν πήγε ο κόσμος να ψηφίσει και γύρισε την πλάτη στον Γκυρίνη. Και καπάκι, κοιτάς να δεις τι έγινε στις περιφερειακές. Και βλέπεις ακριβώς τα ίδια νούμερα. Όσοι δηλαδή πήγαν την Κυριακή να ψηφίσουν, ψήφισαν και Γκυρίνη και Τζιτζικώστα.

Η ΑΠΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.

Πάει το παραμύθι που έλεγαν, ότι θα την πληρώσουν αυτοί που έβαζαν στην περιφέρεια, επειδή έλειπε από τις εκλογές η κότα που γεννάει το χρυσό αυγό. Σιγά όμως να μη σταματούσε η προπαγάνδα εδώ. Έβγαλαν και το νούμερο με το οποίο είναι δήμαρχος ο Γκυρίνης. 38%! Και γυρνάς τρεις μήνες πίσω και τι να δεις; Με το ίδιο ακριβώς ποσοστό, βγήκε η ΝΔ κυβέρνηση στις εκλογές που μας πέρασαν. Άμα δηλαδή είσαι άσχετος και δεν ασχολείσαι με εκλογές, θα νομίζεις ότι πρωθυπουργός στην Ελλάδα και δήμαρχος στην Αλεξάνδρεια, θα είναι η αποχή. Και θα λες, τι όνομα είναι αυτό ρε φίλε;

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Ο Αντιδήμαρχος, δεν θα σας πει για το τι θα γινόταν, στην περίπτωση που η αποχή άγγιζε τα νούμερα της Αθήνας. Που το 72%, δεν πήγε να ψηφίσει. Εκεί να δείτε τι θα γινόταν. Εγώ αυτό που θα σας πω και βάλτε το καλά στο μυαλό σας, είναι ότι την ιστορία σε όλα τα γεγονότα την γράφουν αυτοί που είναι παρόντες. Κι όχι όσοι απέχουν. Και το χειρότερο για όλους αυτούς που βλέπουν παντού φαντάσματα, είναι ότι από την στιγμή που το ποσοστό είναι 80-20, τι αποχές και πράσινα άλογα μου τσαμπουνάτε;

ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

Και το τελευταίο επεισόδιο που μας έκανε να μισήσουμε τον δήμαρχο κι όλους αυτούς που πιάνουν την θέση αντιδημάρχου, είναι που μάθαμε πόσα λεφτά παίρνουν. 3.400 λέει ο δήμαρχος και 1.700 οι αντιδήμαρχοι. Άμ, έλα που δεν είναι έτσι. Είπαμε, Αντιδήμαρχο διαβάζετε. Στα 3.400 του δημάρχου, βγάλτε έξω τα 1.700 που είναι οι κρατήσεις. Πόσα μένουν; Όχι και τόσα πολλά για να σε πρήζουν το συκώτι, για να μην πω τίποτα άλλο, σαράντα χιλιάδες κόσμος 

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Και το ίδιο ισχύει και με τους αντιδημάρχους. Έξι κατοσταράκια οι κρατήσεις και το 1.600, γίνεται με τη μία χιλιάρικο. Θα μου πεις όμως, για τον συκοφάντη αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ποιος θα κάτσει σου λέει να διαβάσει αυτά που ανεβάζει η Διαύγεια. Που σας είπα κι άλλη φορά. Όλους εσάς, που σας τρώει το άγχος για τα λεφτά που βγάζουν αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά, ρίξτε μια ματιά για το κόσκινο που περνάνε όλα, πριν μπει η τελική υπογραφή. Πόσες επιτροπές εξετάζουν, αν κάτι είναι νόμιμο και συμφέρει στα οικονομικά του κάθε δήμου. Και μετά, αμολήστε ελεύθερα την κοτσάνα σας. 

ΠΟΛΥ ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Και τελειώνω, με αυτούς που εκλέχθηκαν στις εκλογές της Κυριακής. Που είμαι σίγουρος, ότι θα με απασχολήσουν και στο μέλλον. Από την Κυριακή, βλέπω κάτι φάτσες πένθιμες. Όχι από αυτούς που δεν βγήκαν, αλλά από αυτούς που κοιμόταν το βράδυ και δεν ξέρω τι όνειρα έβλεπαν και νόμιζαν πως θα περπατάνε την Βετσοπούλου, καβάλα σε άλογο. Εκλέχθηκαν, αλλά ο άνθρωπος το έχει από μέσα του. Το μοιρολόι και την γκρίνια.

Η ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ.

Αντί να πουν ευχαριστώ στον κόσμο που τους τίμησε με την ψήφο του, αυτοί ψάχνουν μετά από τέσσερις μέρες ποιοι τους ψήφισαν, ποιοι τους πούλησαν, ποιοι δεν κράτησαν συμφωνίες κι άλλα τέτοια περίεργα. Άμα ρε μάγκες είστε τόσο πρωτοκλασάτοι, ας πηγαίνατε μόνοι σας να ζητήσετε ψήφο. Κι επειδή ο Αντιδήμαρχος είναι πάντα μπροστά από τα γεγονότα, θα σας πω από τώρα τι θα γίνει. Αυτοί που μυξοκλέγονται τώρα στα καφενεία, είμαι σίγουρος πως θα δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον. Εδώ είμαστε και θα με θυμηθείτε. Αυτά τα λίγα μετεκλογικά. Δεν μπορούμε να πάρουμε και συνέντευξη, από το νέο δήμαρχο. Η αποχή βλέπεις, δεν μιλάει.

Ο Αντιδήμαρχος 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789