Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

Αντιδήμαρχος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγει ο Γκυρίνης και οι βουλευτές που πίνουν φραπέ και ψηφίζουν νόμους.

|| || ||

Μου φαίνεται πως κάποιος προσπαθεί να σώσει απεγνωσμένα το επάγγελμα του. Ούτε που νοιάζεται για εκλογές, ενστάσεις και αποφάσεις. Μόνο που η τακτική που ακολουθεί και αυτή τη φορά, είναι παρόμοια με τις προηγούμενες. Και η αποτυχία φωνάζει από μακριά. Δεν γίνεται κάθε φορά που θέλεις να πεις κάτι, να βάζεις άλλους να το λένε για σένα. Και να διαδίδουν ένα σωρό ασυναρτησίες, που αντί να κάνουν τον κόσμο έστω την τελευταία στιγμή να σε λυπηθεί, να εξαγριώνεται μαζί σου. 

ΌΤΑΝ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙΣ ΚΆΤΙ ΑΠΛΆ ΡΩΤΆΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΆΘΕΙΣ

Μου αρέσει που έλεγαν όλοι αυτοί εδώ και ένα μήνα, αν ο Αντιδήμαρχος ειναι νομικός και πού έχει σπουδάσει. Εγώ ρε μάγκες, δεν διεκδίκησα κανέναν τίτλο, ούτε και σπουδές. Από την αρχή είπα, ότι όλα αυτά που γράφω, τα λέει ένας συγκεκριμένος δικηγόρος. Ο οποίος είπε κάτι στις 3 Σεπτεμβρίου και δεν το άλλαξε, ούτε μία φορά. Την ώρα που κάποιοι άλλοι, που το παίζουν δικηγόροι παγκοσμίου φήμης, άλλαζαν αποφάσεις σαν τα πουκάμισα.

ΌΤΙ ΕΊΠΕ Ο ΑΚΡΙΒΌΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΉ ΑΥΤΟ ΈΓΙΝΕ.

Εδώ και ένα μήνα έχουμε ακούσει 150 διαφορετικές γνώμες, για την τελική απόφαση για την ένσταση. Αυτό από την μία πλευρά. Γιατί από την άλλη, ο Ακριβόπουλος που σας είπα πιο πάνω, είπε στις 3 Σεπτεμβρίου, ότι στις εκλογές του Οκτώβρη, θα συμμετέχουν ο Γκυρίνης και ο Ιακωβίδης. Και επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, την επόμενη Κυριακή στις κάλπες, θα είναι μόνο αυτοί οι δύο. Και όχι αυτοί που μας φλόμωσαν στο ψέμα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα και πήραν κόσμο στο λαιμό τους. 

ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΆΓΜΑ ΤΏΡΑ ΑΓΡΙΕΎΕΙ

Και από αυτό που είδα το τελευταίο διήμερο, με την συνέντευξη του δικηγόρου από τη Νάουσα, νομίζω ότι τα καλύτερα έρχονται. Για εμάς εννοώ, που μας έκανε να γελάσουμε με την ψυχή μας. Γιατί για κάποιους άλλους, έχω την εντύπωση ότι ξημερώνουν πολύ άσχημες μέρες. Δεν γίνεται να βγαίνεις στο όρθιο, μπροστά στο δικαστικό μέγαρο και να λες ότι οι βουλευτές πίνουν φραπέδες και δεν ξέρουν τι ψηφίζουν.

 ΚΑΛΆ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΎΝ ΚΆΠΟΙΟΙ

Και να λες μάλιστα ονομαστικά, ποιος είναι ο Βεσυρόπουλος, ο Μπαρτζώκας και ο Τσαβδαρίδης και να μην ανοίξω το στόμα μου και γίνει χαμός. Στο μεταξύ, έτσι όπως τα έλεγε, μου θύμισε εκείνον τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού, τότε που τον είχε πιάσει η ασυναρτησία και έλεγε, εμείς θέλαμε να παίξουμε, αλλά αυτοί δεν ήθελαν και μετά ήθελαν αυτοί, αλλά δεν θέλαμε εμείς. Και έτσι όπως φορούσε τα γυαλιά και μιλούσε, ήταν ίδιος ακριβώς.

 ΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΊΑΣ ΘΑ ΑΚΥΡΏΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ

Τέλος πάντων, ο άνθρωπος έχει μία άποψη και καλά κάνει και την λέει. Αλλά το θέμα είναι, ποιος πιστεύει όλα αυτά που ακούγονται. Που δεν είναι πλέον, ούτε για να περνάς ευχάριστα την ώρα σου. Άς τον ακούσουμε λοιπόν και να περιμένουμε το συμβούλιο της επικρατείας, να ακυρώσει τις εκλογές στην Αλεξάνδρεια και να ξαναγίνουν, για να πάρει όπως μας λέει ο συνδυασμός μαζί Αλλάζουμε, 90%. Ότι πει ο ποιητής. Μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά;

ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΊΝΑΙ ΌΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ ΔΉΜΑΡΧΟΣ

Στο μεταξύ όμως, την άλλη Κυριακή θα γίνουν εκλογές. Και αυτό που ακούγεται έξω, είναι ότι προσπαθούν με νύχια και με δόντια κάποιοι, να οδηγήσουν τους ψηφοφόρους προς τον συνδυασμό της λαϊκής συσπείρωσης. Και ο μοναδικός λόγος είναι, ότι βλέπουν παντού τον Γκυρίνη να ξεπροβάλλει μπροστά τους. Κατά τα άλλα, αυτοί νοιάζονται για το καλό του τόπου. Γιατί υπάρχουν και νοήμονες άνθρωποι, οι οποίοι άρχισαν να τους σιχαίνονται. 

ΤΟ ΑΠΛΌ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΊΧΝΕΙ ΤΗ ΣΚΈΨΗ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ

Είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτό που μου είπε κάποιος, από ένα χωριό του Δήμου Αλεξάνδρειας. Εμένα μου λέει, δεν με ενδιαφέρει αν έγινε λάθος και ποιος το έκανε. Ούτε με νοιάζει, ποιον υποστήριζε ο καθένας μέχρι τώρα. Αυτή τη στιγμή όμως, έχουν απομείνει δύο συνδυασμοί, από τους οποίους πρέπει να επιλέξουμε. Στο δικό μου χωριό λέει, βάζουν τρεις υποψήφιοι για την λαϊκή συσπείρωση, που όμως δεν είναι κάτοικοι του χωριού, αλλά ξένοι. 

ΠΡΈΠΕΙ ΌΛΟΙ ΝΑ ΚΟΙΤΆΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΈΡΟΝ ΤΟΥΣ

Με λίγα λόγια, δεν τους ξέρει κανένας. Και από την άλλη βάζει ένας χωριανός, ο οποίος είναι καλό παιδί και ουσιαστικά έχει μείνει μόνος του, μετά το λάθος που έγινε με τους άλλους δύο συνδυασμούς, που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές. Και κάθομαι και σκέφτομαι, μου λέει. Για ποιο λόγο να μην ψηφίσουμε όλοι αυτό το παιδί, να το στηρίξουμε και να βγει κερδισμένο όλο το χωριό; Με το να πάμε απέναντι, μόνο και μόνο από αντίδραση, για να δείξουμε ότι δεν γουστάρουμε ένα πρόσωπο και όχι μία διοίκηση, ποιο θα είναι το κέρδος μας σαν χωριό.  Δεν ξέρω ρε φίλε, τι να σου πω. Με όλα αυτά που έχουν δει τα μάτια μας και άλλα τόσα που έχουν ακούσει τα αυτιά μας, εδώ και κάνα δίμηνο, νομίζω ότι κανένας γιατρός δεν θα μας αναλάμβανε. Στα πρακτικά βέβαια, θα γραφτούμε σίγουρα, γιατί είμαστε ο μοναδικός δήμος στη χώρα, που κατάφεραν δύο συνδυασμοί να μείνουν εκτός εκλογών. Καλό το παραμύθι, ότι και άλλοι συνδυασμοί σε άλλους δήμους της χώρας έκαναν λάθος, αλλά μόνο ο Γιδάς έχει την πρωτιά, να έχει εκτός δύο συνδυασμούς.

 ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΈΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ ΜΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΛΈΝΕ

Και φυσικά έχουν βγει και οι ειδικοί, που το παίζουν εκλογολόγοι. Και λένε κάτι παράξενα, για ποσοστά που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο συνδυασμός της Ώρας Ευθύνης, για να μπορέσει να έχει τους δημοτικούς συμβούλους που θέλει. Αυτοί, είναι ικανοί στο τέλος, να αντιστρέψουν τα μαθηματικά που ξέρουμε και να μας πουν ότι το 60%, θα βγάζει λιγότερους δημοτικούς συμβούλους, από το 40%. Και ξαναλέω πάλι. Ο κόσμος πλέον δεν σας πιστεύει, γιατί είστε αναξιόπιστοι με όλα αυτά που διαδίδατε, εδώ και ένα μήνα. 

ΤΌΣΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎΣ ΣΥΜΒΟΎΛΟΥΣ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΊ.

Και επειδή ο Αντιδήμαρχος δεν έχει πέσει ποτέ έξω σε αυτά που έχει γράψει, από την αρχή μέχρι σήμερα και αυτό το ξέρουν καλά όσοι με διαβάζουν, θα σας πω ποιο θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Ο Γκυρίνης, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, θα έχει από 22 έως 24 συμβούλους. Και επειδή το αποτέλεσμα εξαρτάται πάντα από μαθηματική πράξη, υπάρχει περίπτωση για έναν ακόμα. Πράγμα που σημαίνει ότι ο άλλος συνδυασμός, θα έχει από τέσσερις, έως πέντε δημοτικούς συμβούλους. 

ΌΤΑΝ ΜΠΑΊΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΒΆΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΗΑΠΌΦΑΣΗ ΓΊΝΕΤΑΙ ΠΟΛΎ ΑΠΛΉ

Και όσο και αν χοροπηδάνε κάποιοι και προσπαθούν να στρέψουν τον κόσμο δεξιά και αριστερά, λες και είναι κανένα western, που οι καουμπόηδες οδηγούσαν τα γελάδια μέσα στην έρημο, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει με τίποτα. Και ο λόγος είναι πολύ απλός. Το 40% που στις βουλευτικές εκλογές ψήφισε Νέα Δημοκρατία, μπορείτε να μου πείτε τι θα ψηφίσει την Κυριακή; Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ενδιαφέρον ή για να είμαστε δίκαιοι, τα περισσότερα ερείσματα τα έχουν μέσα στον συνδυασμό της Ώρας Ευθύνης. 

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ

Βάλε μέσα και όλο αυτό το σούσουρο που γίνεται, που όσο πλησιάζουν οι εκλογές, κάνει τον κόσμο να αγανακτεί όλο και περισσότερο. Σου λέει ο άλλος, εσείς κάνατε την μ****** θα την πληρώσουμε εμείς. Δεν γίνεται να προσπαθείς να πεις στον άλλον να σε ψηφίσει, για να κάνεις κάτι διαφορετικό και τώρα να απαιτείς, να μην ψηφίσουν τον Γκυρίνη, γιατί έχουν πρόβλημα αυτοί και όχι εσύ. Αυτά τα λίγα και για σήμερα. Θα τα πούμε φυσικά και μέσα στην εβδομάδα, αφού θα έχουμε σίγουρα επεισόδια για κωμωδία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μέχρι τότε, να πει κάποιος στον δικηγόρο ότι οι άγραφοι νόμοι του Savoir Vivre, επιβάλλουν όταν μιλάμε με κάποιον, να μην κοιτάμε δεξιά αριστερά, πάνω κάτω, να μην φοράμε γυαλιά, γιατί δεν υπάρχει καλή επικοινωνία με τον απέναντι. Επίσης, δεν αγγίζουμε τον άλλο ποτέ. Δεν φωνάζουμε. Και προτού κάνει πολιτική ανάλυση, θα πρέπει να μάθει, ότι έχουν ψηφιστεί πολύ σοβαρότεροι νόμοι μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, με λιγότερα άτομα από αυτά που ψήφισαν τον εκλογικό νόμο με την ηλεκτρονική κατάθεση των συνδυασμών. Εκτός αν αυτός νομίζει ότι κάθε φορά που πρέπει να ψηφιστεί ένας νόμος βρίσκονται μέσα στην ελληνική βουλή και οι τριακόσιοι. 

Ο Αντιδήμαρχος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789