Για να καθαρίσετε ένα καμένο τηγάνι και να το κάνετε σαν καινούργιο με μόνο ένα υλικό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα.

Εδώ είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  1. Γεμίστε το τηγάνι με νερό: Γεμίστε το καμένο τηγάνι με αρκετό νερό ώστε να καλύψει τα καμένα μέρη.
  2. Προσθέστε μαγειρική σόδα: Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στο νερό. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη, αν το καμένο σημείο είναι πολύ επίμονο.
  3. Βράστε το μείγμα: Τοποθετήστε το τηγάνι στη φωτιά και αφήστε το να βράσει για 10-15 λεπτά. Η μαγειρική σόδα θα βοηθήσει να μαλακώσουν τα καμένα υπολείμματα.
  4. Στραγγίξτε το νερό και τρίψτε: Αφού βράσει το μείγμα, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και στραγγίξτε το νερό. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα για να τρίψετε τα καμένα μέρη. Θα δείτε ότι τα υπολείμματα θα αφαιρεθούν πιο εύκολα.
  5. Ξεπλύνετε και στεγνώστε: Ξεπλύνετε το τηγάνι με καθαρό νερό και στεγνώστε το καλά.

Με αυτόν τον απλό τρόπο και με ένα μόνο υλικό, μπορείτε να επαναφέρετε το καμένο τηγάνι σας σε καλή κατάσταση.