Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Οι πρώτες αποφάσεις για κλιμάκωση των μπλόκων μετά το ραντεβού στο Μαξίμου

|| || ||

Με δύο γραμμές βγήκαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό και κλιμάκιο υπουργών.

Στις δηλώσεις τους έδειξαν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του πρωθυπουργού - έλεγαν χαρακτηριστικά ότι μόνον το αίτημά τους για φθηνότερο ρεύμα ικανοποιήθηκε - και αυτό μόνον για την επόμενη διετία.

Παρότι υπήρξαν αγροτοσυνδικαλιστές που αποδέχθηκαν ότι η κυβέρνηση έφτασε στο μάξιμουμ που μπορούσε να δώσει, οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους των αγροτών τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων - και της κλιμάκωσής τους με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.

Το βράδυ της Τρίτης, στα μπλόκα της Μακεδονίας και της δυτικής Ελλάδας αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ οι αγρότες της Θεσσαλίας θα αποφασίσουν αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα όμως με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι αποφάσεις για κλιμάκωση δεν θα γίνουν δεκτές από το σύνολο των αγροτών στα μπλόκα και ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι τις επόμενες ημέρες ορισμένα θα αρχίσουν να αποψιλώνονται, καθώς η κυβέρνηση, προκειμένου να πιέσει, διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη συνάντηση για τα αγροτικά αιτήματα, αλλά μόνον για τα προβλήματα στη Θεσσαλία λόγω της καταστροφής Daniel.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν πάντως ότι το κλίμα στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των αγροτών έγινε σε πολύ καλό κλίμα και σε κάθε περίπτωση θεωρούν ότι η συνάντηση της Τρίτης ήταν ένα βήμα προς την αποκλιμάκωση.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789