Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023

Οι αλλαγές που έρχονται στις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους.

|| || ||

Έρχεται ριζική αναδιάρθωση του ΟΠΕΚΕΠΕ με αλλαγές στις πληρωμές των δικαιούχων επιδοτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό θα ολοκληρωθεί η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην πλατφόρμα gov.gr ώστε οι δικαιούχοι να έχουν πλήρη εικόνα των συναλλαγών, αλλά και να υπάρχει διαφάνεια στις συναλλαγές.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη στο πλαίσιο των προγραμματικών της δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά για την αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ:

Όπως είπε ο υπουργός, υπάρχει πλήρης εικόνα της σημερινής κατάστασης του ΟΠΕΚΕΠΕ - θα μπει τάξη με άξονα τις ανάγκες κάθε δικαιούχου, συνεχίζοντας την ολοκλήρωση της ένταξης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr, ώστε ο Έλληνας παραγωγός να μπορεί εύκολα και άμεσα να εξυπηρετηθεί, να έχει πλήρη εικόνα των συναλλαγών του, να νιώθει ασφάλεια για τις συναλλαγές που εκτελεί και κυρίως να υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη στις κατανομές.

Επίσης, αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α) με ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του.

Πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που μεταξύ άλλων θα επιτρέψει στον Γεωπόνο Εκτιμητή να ολοκληρώνει με διαφάνεια και ταχύτητα την αξιολόγηση της ζημίας στο κτήμα του παραγωγού με τον φορητό του υπολογιστή, να καταγράφει και να ενημερώνει τον ΕΛΓΑ επί τόπου και να προϋπολογίζει την έκταση της ζημίας και το ύψος της οφειλόμενης αποζημίωσης, ώστε να έχει ο παραγωγός πλήρη και ξεκάθαρη γνώση της υπόθεσής του.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789