Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023

Μεγάλα προβλήματα και στις βαμβακοκαλλιέργειες στην Ημαθία. Δεν "βγαίνουν" οι ημερομηνίες λένε οι παραγωγοί.

|| || ||

Σε πολύ δύσκολη θέση έχουν βρεθεί οι αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας, μετά τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και είχαν ως αποτέλεσμα να συμπληρώσουν την καταστροφή από το χαλάζι, στις καλλιέργειες με δένδρα.

Κι αυτό, γιατί θύμα των βροχοπτώσεων ήταν οι βαμβακοκαλλιέργειες, αφού τα χωράφια είχαν σπαρθεί και βρισκόταν στο στάδιο φύτρωσης.

Τα πλημμυρισμένα χωράφια, φανερώνουν το μέγεθος της καταστροφής, και οι αγρότες αναγκάστηκαν να προβούν σε επανασπορά, προκειμένου να μην χαθεί η χρονιά.

Όπως σημειώνει αγρότης από το Π. Σκυλίτσι, άριστος γνώστης της κατάστασης που επικρατεί, αφού και ο ίδιος καλλιεργεί μεγάλο αριθμό στρεμμάτων, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ δύσκολη, μιας και πέρα των έξτρα εξόδων που επιβαρύνουν τον αγροτικό κόσμο προκειμένου να προβεί σε δεύτερη και τρίτη επανασπορά, το μεγάλο θέμα που δημιουργείται, είναι ότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και είναι δύσκολο να βγουν οι ημερομηνίες, για να γίνει κανονικά η συγκομιδή του βαμβακιού.

Οι ελπίδες των αγροτών όπως φαίνεται, εναπόκεινται για μια ακόμη φορά στην βοήθεια του ΕΛΓΑ, με πολλούς από αυτούς να σημειώνουν πως δεν είναι και πολύ αισιόδοξοι, αφού η προϊσταμένη του οργανισμού στην Ημαθία Μαρία Παππά πολλές φορές είναι αδιάλλακτη.

Σύμμαχος των αγροτών είναι οι βουλευτές της Ημαθίας, που πιέζουν όσο μπορούν από την πλευρά τους, ώστε να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις και να καλυφθούν τα έξοδα της καλλιεργητικής περιόδου, που ξεκίνησε στραβά.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789