Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Ίδιο καθεστώς ασφάλισης αγροτών δείχνει να διατηρεί η κυβέρνηση

Αφού πειραματίσθηκε με τα χειρότερα σενάρια, παίζοντας ακόμα και με τον διπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών (στο κατώτατο κλιμάκιο από τα 114 στα 220 ευρώ το μήνα), τώρα η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υφυπουργού Νότη Μηταράκη, διατυμπανίζει ότι οι αγρότες θα παραμείνουν στο ισχύον ασφαλιστικό καθεστώς.

Έτσι, ούτε στο χειρότερο (με τα 6 κλιμάκια) που έρχεται για τους ελεύθερους θα περάσουν αλλά ούτε και σε ξεχωριστό ειδικό καθεστώς, όπως ήταν παλιότερα του ΟΓΑ, θα ενταχθούν.

Αυτό σημαίνει ότι τα δύσκολα για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής παραμένουν και η σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα την οποία καταδίκαζε για καιρό η Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσει να βαραίνει τον αγροτικό κόσμο, δυσκολεύοντας όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, o κ. Μηταράκης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, εξήγησε ότι στην περίπτωση των αγροτών θα ισχύσει αυτό που ισχύει σήμερα και ότι το νέο καθεστώς εισφορών που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα αφορά αποκλειστικά στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πέραν των διαβεβαιώσεων αυτών, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε και στο υπό σχεδίαση νέο ασφαλιστικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας πως οι τρεις βασικές τομές που προβλέπουν οι αποφάσεις του ΣτΕ θα ισχύσουν αναδρομικά από τις 04 Οκτωβρίου 2019.

«Ο συνδυασμός των φορολογικών και ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων, θα εξασφαλίσει συνολικά μεγαλύτερα κέρδη τόσο για τον ελεύθερο επαγγελματία όσο και για τον αγρότη.

Το αποτέλεσμα θα είναι χαμηλότερη συνολικά επιβάρυνση αλλά υψηλότερη σύνταξη» υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789