Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019

Πρόγραμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ Αύξηση του ποσού του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από το 2020

Την αύξηση του ποσού του Κοινωνικού Εισόδηματος Αλληλεγγύης από το 2020 προβλέπουν στα προγράμματα τους τα δύο μεγάλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Παράλληλα προβλέπουν διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος παιδιού και αύξηση των παιδιών που θα μπαίνουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ειδικότερα τα δύο μεγάλα κόμματα επενδύουν ιδιαίτερα στην Κοινωνική Αλληλεγγύη και στην καταβολή επιδομάτων με τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα παιδιού και την ΝΔ να επαναφέρει τα επιδόματα για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018.

ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την αύξηση του ΚΕΑ κατά 11% και ένταξη των δικαιούχων του στην εργασία. Παράλληλα για το επίδομα παιδιού προβλέπει την περαιτέρω διεύρυνση της πολιτικής με την αύξηση των εισοδηματικών ορίων για το επίδομα παιδιού στα 30.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Επίσης γενικότερα για την κοινωνική αλληλεγγύη προβλέπεται επέκταση των σχολικών γευμάτων σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού και δημιουργία θέσεων για όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

ΝΔ

Διεύρυνση των κριτηρίων για όλα τα επιδόματα προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ και παράλληλα θα αυξηθεί το ποσό για το επίδομα αλληλεγγύης στο 1 δις ευρώ, στο πλαίσιο του κοινωνικού επιδόματος που έδινε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση έως το 2014.

Παράλληλα προβλέπεται :

-Καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος - ΚΕΑ για 800.000 συμπολίτες μας με ετήσια δαπάνη 1 δις, αντί των 760 εκατομμυρίων σήμερα.

-Καθιέρωση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.

-Επαναφέρονται τα επιδόματα για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018).

- Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό 7α χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ, για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.

Πηγή www.dikaiologitika.gr

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789