Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023

Στο δημοτικό σχολείο Καψόχωρας η Π.Υ. Αλεξάνδρειας που ενημέρωσε τους μαθητές για θέματα έκτακτης ανάγκης.

|| || ||

Την Πέμπτη 02-03-2023 ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας κος Γερόπουλος μαζί με έναν συνάδελφό του βρέθηκε στο σχολικό κτήριο της Καψόχωρας –κατόπιν αιτήματός μας- για ενημέρωση των μαθητών και εκπ/κων σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς,Σεισμών)

Οι μαθητές παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την ενημέρωση για πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών και για σωστή αντιμετώπιση σεισμού.

Είχαν την ευκαιρία ακόμη να δουν από κοντά τον ατομικό εξοπλισμό του πυροσβέστη.

Ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια τους σχετικά με τη χρήση της φωτιάς καθώς και τους κανόνες πυροπροστασίας που πρέπει να τηρούμε.

Ενημερώθηκαν ακόμη για το πώς πρέπει να αντιδράσουν μόλις αντιληφθούν πυρκαγιά ή ένα άλλο περιστατικό όπου κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή.

Ανέφεραν το νούμερο που πρέπει να γνωρίζουν όλοι, το 199 καθώς και το 112. Εξήγησαν ότι η υπηρεσία τους επεμβαίνει όχι μόνο για κατάσβεση πυρκαγιάς αλλά και σε άλλες περιπτώσεις .(ατυχήματα, φυσικές καταστροφές)

Οι μαθητές/τριες και οι εκπ/κοι του Δημοτικού Σχολείου Καψόχωρας/Νησελίου ευχαριστούν πολύ τον διοικητή κο Γερόπουλο καθώς και τον συνάδελφό του και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο και σημαντικό έργο τους.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789