Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021

Μεγάλη φωτιά στην Εγνατία οδό. Κινδύνεψαν σπίτια στην Πρασινάδα.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουλίου στο 279ο χλμ της Εγνατίας οδού, στο ύψος της Πρασινάδας του δήμου Αλεξάνδρειας.

Η φωτιά ξέσπασε όταν αυτοκίνητο που κινούνταν επί της οδού με κατεύθυνση προς την Βέροια πήρε για αγνωστο λόγο φωτιά και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών άρπαξαν τα χόρτα που βρίσκονται δίπλα.

Λόγω της ξηρασίας η φωτιά επεκτάθηκε αμέσως σε απόσταση 2χλμ και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξάνδρειας, η οποία έσπευσε με όλες τις δυνάμεις της στο σημείο, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε, είναι ότι κάλεσαν ενισχύσεις, τόσο από την Βέροια όσο και από την Κατερίνη, που ήρθαν για την βοήθεια της κατάσβεσης.

Από την φωτιά, κινδύνεψαν σπίτια στο χωριό της Πρασινάδας, αφού τελευταία στιγμή οι πυροσβέστες, γλίτωσαν ένα από τις φλόγες, κάτι που δεν συνέβη με ένα θερμοκήπιο που κάηκε μερικώς, μαζί με ένα τρακτέρ και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν, για το πότισμα και την καλλιέργεια.

Στο σημείο, βρέθηκε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο οποίος είχε συνομιλία με τους πυροσβέστες αλλά και με κατοίκους του χωριού που κινδύνεψαν, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Όλγα Μοσχοπούλου καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντώνης Πετικόπουλος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789