Το διάστημα είναι ένα ζήτημα το οποίο ενθουσιάζει ιδιαίτερα τους ανθρώπους και συνεχώς προσπαθούν να μάθουν όλα και περισσότερα.
Μπορείτε μόνο να φανταστείτε τι είδους πράγματα βλέπουν οι αστροναύτες και πώς αυτό θα άλλαζε ριζικά την οπτική τους όταν θα επέστρεφαν πίσω στη γη.
Για τον 63χρονο πρώην δόκιμο διαστημικό υπάλληλο της NASA Ρον Γκάραν, υπήρχε μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του όταν βρισκόταν στο διάστημα, και αυτό ήταν η «απογοητευτική διαπίστωση» ότι εμείς οι γήινοι «ζούμε ένα ψέμα».
Ο Γκάραν βίωσε αυτό που αναφέρεται ως «φαινόμενο επισκόπησης» ενώ βρισκόταν στο διάστημα. Αυτό είναι ουσιαστικά το σημείο όπου είχε μια απρόσκοπτη θέα του πλανήτη μας.
Αυτό το φαινόμενο προκαλεί μια γνωστική αλλαγή που πολλοί αστροναύτες δικαιολογημένα αισθάνονται όταν κοιτάζουν τη Γη ενώ αιωρούνται στο διάστημα - την οποία οι ερευνητές συγκρίνουν με μια «κατάσταση δέους με αυτο-υπερβατικές ιδιότητες».
Αυτή η εμπειρία που προκαλεί δέος μπορεί να προκαλέσει «απροσδόκητα και συγκλονιστικά συναισθήματα» για όσους είναι αρκετά γενναίοι ώστε να επιβιβαστούν σε έναν πύραυλο.
Και αυτή ακριβώς την εμπειρία έζησε ο Ρον περνώντας 178 ημέρες στο διάστημα, διανύοντας περισσότερα από 71 εκατομμύρια μίλια σε 2.842 τροχιές κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη NASA.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ο Ρον έβγαλε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τον τρόπο ζωής μας όπως τον ξέρουμε.
Σε μια συζήτηση με το Big Think, ο Νεοϋορκέζος δήλωσε πως συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα για τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν δεν είναι τελικά και τόσο σημαντικά.
Θα έπρεπε όμως να ανησυχούμε πολύ περισσότερο για την υπερθέρμανση του πλανήτη, την αποψίλωση των δασών και την απώλεια της βιοποικιλότητας.
Μιλώντας για όλα όσα είδε, ο Γκάραν είπε: «Όταν κοίταξα έξω από το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, είδα τις λάμψεις των κεραυνών, είδα «χορευτικές κουρτίνες» από σέλας που έμοιαζαν τόσο κοντά που ήταν σαν να μπορούσαμε να απλώσουμε το χέρι μας και να τις αγγίξουμε